· Ο τίτλος στο κομμάτι μου ανήμερα του αγώνα με τον ΠΑΣ ήταν ενδεικτικός: «Ποιο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν εύκολο και δεν το ξέρω;…».

· Και στη συνέχεια μνημόνευσα μία ολόκληρη σειρά αγώνων του φετινού πρωταθλήματος, που αποδείκνυαν του λόγου το αληθές. Όπως αποδείχθηκε, άλλωστε, και λίγες ώρες αργότερα, στο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ να κερδίσει τον ΠΑΣ.

· Η νίκη ήταν χρυσάφι. Δεν το συζητάμε αυτό. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει τέτοια ματς να τα παίρνουν. Ματς δηλαδή στα οποία δεν έχουν βρεθεί στην καλή τους ημέρα. Ο Ολυμπιακός την είχε πατήσει έτσι π.χ. στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Κι η ΑΕΚ την πάτησε το Σάββατο, στο 0-0 με τον Απόλλωνα.

· Τι δεν μου άρεσε σε αυτό το ματς; Η εγωιστική νοοτροπία αρκετών παικτών. Γιατί καλό κι απαραίτητο είναι να υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωϊσμός, αλλά υπάρχουν και γραμμές που οφείλουν οι παίκτες να τις σέβονται και να μην τις ξεπερνάνε. Μία κακή εμφάνιση είναι στο πρόγραμμα. Η νοοτροπία είναι το πιο μεγάλο θέμα.

· Δείτε εδώ τις τρεις φωτογραφίες, όλες με το σκορ στο ρευστό 1-0, όλες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα…

· Πρώτη. Στο 77’ ο Πάρντο φεύγει από δεξιά και σουτάρει στην Θύρα 7. Ο Τζούρτζεβιτς περίμενε στο πέναλτι απλά μία καλή πάσα για να έκαναν το 2-0…



· Δεύτερη. Στο 83’ ο Σισέ κάνει κεφαλιά από πολύ πλάγια και τον νικάει ο αντίπαλος γκολκίπερ. Ο Τζούρτζεβιτς, πάλι, αλλά κι ο Μάριν περίμεναν απλά μία καλή πάσα για να έκαναν το 2-0…



· Τρίτη. Στο 86’ ο Μάριν σουτάρει έξω από την περιοχή κι η μπάλα βρίσκει το σώμα αμυνόμενου και φεύγει κόρνερ. Ο Οτζίτζα, μόνος του, περίμενε απλά μία καλή πάσα για να έκανε το 2-0…



· Μέσα σε ένα δεκάλεπτο ένα ρεσιτάλ επιπολαιότητας. Το ξεκίνησε ο Πάρντο, όχι για πρώτη φορά, το συνέχισε ο άπειρος Σισέ, το ολοκλήρωσε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Γιατί συνήθως έτσι πάει αυτή η επίδειξη εγωϊσμού-αλυσίδα γίνεται. Και δη αλυσίδα που μπλέκει και μετά είναι δύσκολο να την ξεμπλέξεις.

· Ένα δεκάλεπτο πραγματικά επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό. Επικίνδυνο για τη νοοτροπία που πρέπει να χτίζει μία ομάδα πρωταθλήτρια.

· Μόνο που αυτή δεν είναι νοοτροπία για να πάρει μία ομάδα το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα χειμώνα ναι. Το πρωτάθλημα το Μάη, όχι.

· Ας κοιτάξουν στο Ρέντη να την αλλάξουν. Γιατί αν γίνονταν καμία στραβή χθες στο φινάλε, όπως π.χ. στο 85’ που ο Κούτρης με τον Οτζίτζα έκοψαν τελευταία στιγμή τον Μπετρά του ΠΑΣ στην περιοχή του Προτό, σήμερα δεν θα υπήρχαν χαμόγελα στον Ολυμπιακό, αλλά φουρτούνες…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube