Δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα ζητήματα από την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ αναφορικά με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με τις αυτόματες μηχανές πληρωμών.

Όπως αναφέρουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη αναφορικά με τα ΑΤΜ, η πλειονότητά τους δεν δέχεται χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, οπότε δεν τίθεται ζήτημα, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ζήτημα υπάρχει με μηχανήματα μέτρησης και αναγνώρισης χαρτονομισμάτων που διαθέτουν τράπεζες, αλλά ήδη έχει προβλεφθεί και οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες νέων μηχανημάτων που θα αναγνωρίζουν τα νέα χαρτονομίσματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, οι αρμόδιοι τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα και τα όποια περιστατικά αντιμετωπίζονται.

Επίσης επισημαίνεται ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα τόσο τα ΑΤΜ όσο και οι αυτόματες μηχανές πληρωμών αναβαθμίζονται και θα δέχονται κανονικά τα νέα χαρτονομίσματα, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν και σειρά νέων προϊόντων υπηρεσιών στο πλαίσιο της έμφασης που δίνουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών τους δικτύων.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Δύο τραυματίες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Ιουνίου

Αίθριος με τοπικές νεφώσεις ο καιρός σήμερα Τρίτη

Εγκλημα στη Ρόδο: Νεκρός 60χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι

Σεισμοί στην Εύβοια: Τουλάχιστον 96 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές - Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Οι αλλαγές στο Κυβερνητικό σχήμα: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Κώτσηρας, ο Χατζηβασιλείου υφυπουργός Εξωτερικών

Θεσσαλονίκη: 24χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει την αδελφή του - Επιτέθηκε και στον σκύλο που μπήκε στη μέση να τη σώσει

Ποινική δίωξη για τρομοκρατία στον 37χρονο που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

Τέμπη: Αναβολή επ’ αόριστον της δίκης του ελεγκτή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Θεσσαλονίκη: Με κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη νοσηλεύεται η 15χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ