Η μάχη στις Βρυξέλλες χάθηκε, όμως όχι και η υπόθεση πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 1-0 από την Άντερλεχτ και πλέον καλούνται να παλέψουν για την ανατροπή στον επαναληπτικό του Φαλήρου.

Ροντέο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. «Μοιραίος» για τους Πειραιώτες έγινε ο Ιντέγε, που στο 9ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι αντί για την κενή εστία. Διαμαρτύρονται –σωστά- για πέναλτι που δεν τους δόθηκε οι παίκτες του Σίλβα στο 33ο λεπτό, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οκάκα έπειτα από κεφαλιά του Ντα Κόστα.

Στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος όμως ένα απ’ τα σπάνια λάθη του Ρομπέρτο του κόστισε. Ο Ισπανός έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ και ο Κάρα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα η Άντερλεχτ κράτησε με άνεση χωρίς να απειληθεί το προβάδισμα.

Το ματς:


Με ρώσικη ρουλέτα έμοιαζε το ξεκίνημα του παιχνιδιού στο «Constant Vanden Stock». Παρά την χαμηλή θερμοκρασία, οι δύο ομάδες ζεστάθηκαν γρήγορα και ο ρυθμός άνοιξε επικίνδυνα. Πρώτα η Άντερλεχτ με δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα λεπτό (5’ και 6’) χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στην άμυνα του Ρομπέρτο κι εν συνεχεία ο Ολυμπιακός με τον Ιντέγε, που πρώτα αστόχησε από πλεονεκτική θέση και λίγο αργότερα (9’) σημάδεψε το δοκάρι του Προτό. Με τις άμυνες να έχουν πάρει… τα μηνύματά τους ο ρυθμός έπεσε κάπως, αφού κανείς δεν ήθελε να χάσει το «μηδέν».



Την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι καραδοκούσαν στις αντεπιθέσεις, οι Βέλγοι εκμεταλλεύονταν τα λάθη στις πρώτες πάσες, όμως ο Ρομπέρτο δεν τους επέτρεψε να χαμογελάσουν. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Μιλιβόγεβιτς και Ζντιέλαρ να ανεβάζουν την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να λειτουργήσουν πολύ καλύτερα ανασταλτικά. Έτσι, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με την ίδια συχνότητα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Πιο δραστήριος επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Λειτουργώντας καλά στην μεσαία γραμμή η ομάδα του Σίλβα έδειξε πιο ουσιαστική και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Προτό, που έκανε μεγάλη απόκρουση σε φάουλ του Ντουρμάζ (55’). Σταδιακά, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να αξιοποιούν και τις αντεπιθέσεις τους, με τον Φορτούνη να μοιράζει σωστά την μπάλα και τον γκολκίπερ των Βέλγων να έχει αρκετή δουλειά στα παράλληλα γυρίσματα των Ιντέγε και Σεμπά. Σε ένα σημείο που οι Πειραιώτες ήλεγχαν το ματς… έχασαν τη Γη κάτω απ’ τα πόδια τους. Ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ και ο Κάρα (68’) άνοιξε το σκορ.



Άλλο ματς στις Βρυξέλλες μετά το 1-0. Η Άντερλεχτ έπαιξε φουλ συντηρητικά καθώς πλέον είχε στα χέρια της το προβάδισμα για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει πιο επιθετικά, έχοντας πάντα το μυαλό του και στα μετόπισθεν, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά απ’ την αντίπαλη εστία. Οι Βέλγοι, μάλιστα, ροκάνισαν όσο μπορούσαν τον χρόνο και το τελευταίο σφύριγμα του Μπέμπεκ τους βρήκε να πανηγυρίζουν.


Οι συνθέσεις:



Άντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89’ Νόιτινγκ), Ντεφούρ (89' Σουάρες), Μπαντζί, Ντζούρισιτς (74’ Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πράτ, Οκάκα

Στον πάγκο: Ρεφ, Χάιλεν, Σιλά, Εζεκιέλ

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81' Πουλίδο), Ντουρμάζ (84' Τσόρι), Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Βούρος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Γήπεδο: Constant Vanden Stock

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube