• Ο τίτλος στο χθεσινό κομμάτι ήταν ενδεικτικός: Αν δεν καθαρίσεις νωρίς, τρέχεις και δεν φτάνεις με τη Λαμία

• Ο Ολυμπιακός καθάρισε νωρίς και πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα, μακριά από το άγχος των πιο πρόσφατων αγώνων του στο Καραϊσκάκη (2-1 με Λεβαδειακό με το γκολ στο 84’, 3-1 με Απόλλωνα με τα δύο γκολ μετά το 80’ και 1-0 με ΠΑΣ).

• Πιο πολύ χθες μου άρεσε το γρήγορο γκολ. Ένα γκολ στο πρώτο 10λεπτο, σημαίνει για τον Ολυμπιακό παραδοσιακά νίκη σε ποσοστό 90%!

• Απλά ας θυμηθούμε τα φετινά αποτελέσματα του, όταν μπόρεσε και άνοιξε γρήγορα το σκορ…
Παρτίζαν-Ολυμπιακός 0-1 στο 6 (Μπεν). Τελικό 1-3
Αχαρναϊκός-0λυμπιακός 0-1 στο 9’ (Ζιλέ). Τελικό 0-3
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 1-0 (2’ Πάρντο). Τελικό 5-1
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1 στο 6’ (Φορτούνης). Τελικό 1-4
Ολυμπιακός-Λαμία 1-0 στο 9’ (Μάριν). Τελικό 2-0.

• Η σούμα λέει πέντε παιχνίδια με γρήγορο γκολ, πέντε νίκες, με συνολικό σκορ 17-3! Εντυπωσιακό, όσο κι αν μόνο το πρώτο ήταν από τα λεγόμενα κρίσιμα, δύσκολα κλπ, κλπ.

• Έχει σημασία, όμως, η παρατήρηση ότι ο Ολυμπιακός ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη έχει πολύ δύσκολο φέτος το γρήγορο γκολ. Εξ ου και είναι πολύ καλό για την ομάδα που επιτέλους σχεδόν καθάρισε ένα παιχνίδι της από το α΄ ημίχρονο, κάτι που είχε κάνει με απόλυτο τρόπο φέτος μία φορά, προηγούμενη 3-0 του Πλατανιά, στο παιχνίδι πρωταθλήματος.

• Και γράφω «σχεδόν» δίπλα στο «καθάρισε», γιατί όταν είσαι Ολυμπιακός και φεύγεις 2-0 μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, πρέπει να κάνεις κάποια στιγμή στο β΄ ημίχρονο και το 3-0 γιατί μόνο έτσι κλειδώνεις ένα τρίποντο. Χθες η Λαμία μπορεί για 65 λεπτά να ήταν ακίνδυνη, αλλά όταν μπήκε μέσα ο Βουό κι έπαιξε με καθαρό σέντερ φορ, απείλησε τέσσερις φορές, εκ των οποίων τις δύο με την αλλαγή της.

• Κι αν γίνονταν το 2-1, είτε στο πεντάλεπτο 65-70, που η Λαμία έγινε τρεις φορές επικίνδυνη (!), είτε ακόμη και στο 83’, όταν ο Μποτία έσωσε ένα μάλλον βέβαιο γκολ, κανείς δεν ξέρει πώς θα τέλειωνε το ματς. Γι΄ αυτό κι ήταν «γκέλα» του Φορτούνη, που ενήργησε επιπόλαια κι έχασε το «σίγουρο» γκολ στο 49’. Εκεί τελειώνεις το ματς με 3-0 και το πιο πιθανό μετά είναι να γράψεις και σκορ.

• Μιλάμε για φάση, στην οποία για την ποιότητα του Φορτούνη ήταν αρκετό να «φυσήξει» την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube