Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις το καλοκαίρι του 2019 αναμένεται να βγει στην αγορά ως «restricted free agent», προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 23χρονος Λετονός συνεχίζει την αποθεραπεία του έπειτα από την ρήξη χιαστού που υπέστη την περσινή σεζόν, με την ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» να εμφανίζεται διατεθειμένη να ρισκάρει με την περίπτωσή του, ώστε να εξοικονομήσει χρήματα (10 εκατομμύρια δολάρια) στο salary cap της.

Το σκεπτικό των Νικς φαίνεται ότι είναι να δημιουργήσουν τον κατάλληλο χώρο, με σκοπό να προσελκύσουν κάποιον άλλον σούπερ σταρ που μένει ελεύθερος στην αγορά. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αποδέσμευση του Νοά που προηγήθηκε, οι Νικς επιδιώκουν να έχουν διαθέσιμo ποσό των 31 εκατομμυρίων δολαρίων, για να τα διαθέσουν σε ένα άλλο μεγάλο όνομα.

Η προθεσμία συμφωνίας των Νικς με τον Πορζίνγκις έληξε την Δευτέρα, όταν και εξέπνεε η διορία για επέκταση συνεργασιών για τους rookie αθλητές, με τον οργανισμό της Νέας Υόρκης να έχει το δικαίωμα να ματσάρει οποιαδήποτε πρόσφορα φτάσει στα χέρια του αθλητή.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube