Η Αργεντινή κοντράρεται απόψε με την Κροατία και το ματς είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους Αργεντινούς. Αν η Αλμπισελέστε δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη απέναντι στους Κροάτες τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα για τον Μέσι και την παρέα του. Η πίεση για τους Αργεντινούς είναι μεγάλη. Για ν’ ακριβολογούμε είναι τεράστια και όλα τα «φώτα» είναι στραμμένα στον Μέσι.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι δηλώσεις που έκανε η μητέρα του σούπερ σταρ της Αργεντινής φανερώνουν πολλά για την πίεση με την οποία αγωνίζεται ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα, όταν φοράει την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του. «Κανείς δεν έχει δει τον Λέο να κλαίει για την Εθνική ομάδα, εγώ όμως τον έχω δει» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες της μητέρας του Αργεντίνου μέσου.

Και είναι μια δήλωση που δείχνει πολλά σε ότι έχει να κάνει με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μέσι, γνωρίζοντας πως όλοι οι συμπατριώτες του περιμένουν τα πάντα από αυτόν. Περιμένουν να δουν τον Μέσι να οδηγεί μόνος του την Αργεντινή στην κατάκτηση του τροπαίου, χωρίς ν’ αναφέρουν πως η συνολική εικόνα της ομάδας τους δεν είναι ικανοποιητική.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την απόδοση της Αργεντινής στο ματς με την Ισλανδία, αλλά με την εικόνα που είχε δείξει η Αλμπισελέστε και στα προκριματικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, η ουσία είναι πως το βάρος θα πέσει και πάλι στον Μέσι. Αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει και το 10άρι της Αργεντινής καλείται να βρει μπροστά στον αποψινό αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Κροατία.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι οι δηλώσεις που έκανε η μητέρα του Μέσι, αποδεικνύουν το πόσο δύσκολο είναι να λειτουργήσει υπό καθεστώς τόσο μεγάλης πίεσης, ακόμα και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Η βραδιά είναι του Μέσι και όλοι περιμένουν το ξέσπασμα του Αργεντίνου μέσου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube