Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών που έγιναν στο Λονδίνο ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης των επιθέσεων με μαχαίρια στη βρετανική πρωτεύουσα, γράφει η εφημερίδα Sunday Times.

Δεκαπέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο, έναντι 14 στη Νέα Υόρκη -οι δύο μεγαλουπόλεις έχουν πληθυσμό παρόμοιου μεγέθους- κατά τα στοιχεία της αστυνομίας.

Τον Μάρτιο, διαπράχθηκαν 22 φόνοι στο Λονδίνο, ένας περισσότερος από αυτούς που καταγράφηκαν στη Νέα Υόρκη.

Όμως αν συγκριθούν οι δύο πόλεις από την αρχή της χρονιάς, είναι η Νέα Υόρκη αυτή όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες ανθρωποκτονίες.
Σύμφωνα με τη λονδρέζικη αστυνομία, η οποία ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, από τις 46 ανθρωποκτονίες που έχουν διαπραχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα από την αρχή της χρονιάς, οι 31 έγιναν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια, ένα φαινόμενο το οποίο η δημοτική αρχή πασχίζει να καταπολεμήσει.

Κατά την ίδια πηγή, καταμετρήθηκαν οκτώ φόνοι τον Ιανουάριο, 15 τον Φεβρουάριο, 22 τον Μάρτιο και ένας από την 1η Απριλίου.

Το 2017 δολοφονήθηκαν 134 άνθρωποι στο Λονδίνο, από τους οποίους οι 80 υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% στη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Στον αντίποδα, στη Νέα Υόρκη καταγράφεται μείωση των φόνων κατά 87% από το 1990.
Μεταξύ του Απριλίου του 2016 και του Μαρτίου του 2017, η λονδρέζικη αστυνομία κατέγραψε περίπου 12.100 επιθέσεις με μαχαίρια στην πόλη, στις οποίες τραυματίστηκαν πάνω από 4.400 άνθρωποι. Αυτοί οι αριθμοί είναι οι υψηλότεροι της τελευταίας πενταετίας.

Στην πλειονότητα αυτών των υποθέσεων, οι επιθέσεις δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά είναι ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων, που έχουν μαζί τους μαχαίρι για να νιώθουν ασφαλείς, ή επειδή αυτό θέλει το τρέχον πρότυπο εφηβικής συμπεριφοράς. Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο ιδίως μεταξύ των ανηλίκων: όλο και περισσότεροι έφηβοι πλέον έχουν πάνω τους μαχαίρι.
Μιλώντας στους Τάιμς, η επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου Κρέσιντα Ντικ έκρινε ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν σημαντικά στο ότι έχει μετατραπεί σε κοινοτοπία η χρήση βίας στις τάξεις των νέων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο