Η ιστορία έγραψε πως το 2018 η μπασκετική ΑΕΚ κατέκτησε δύο τρόπαια κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. «Πασπαλισμένη» από την αύρα του έπους του ’68 και πετυχαίνοντας ορισμένους άθλους μέσα στη σεζόν, σκόρπισε απίστευτη χαρά στους φίλους της επιβεβαιώνοντας επίσης ότι είναι και πάλι εδώ. Τα καλύτερα όμως έρχονται για την «Ένωση», τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στα εξωαγωνιστικά.

Γράφει ο Γιώργος Πετρίδης

Όσοι ζήσαμε από κοντά τη σεζόν 2017-18 για την μπασκετική ΑΕΚ, θα έχουμε να τη θυμόμαστε για τα όσα… μαγικά μας προσέφερε. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Όσο αναπολούμε αυτά που συνέβησαν το ονειρικό 2018, όλο και περισσότερο αναλογιζόμαστε πως μάλλον ήταν «γραφτό» γι’ αυτή την ομάδα να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κατακτήσει δύο τρόπαια, κάτι που αν το έλεγες στην αρχή της περιόδου (και με αυτό τον τρόπο μάλιστα), μάλλον θα σου φορούσαν ζουρλομανδύα πιθανότατα.



Από ‘κει και πέρα, η «Ένωση» έκανε μια νέα αρχή το καλοκαίρι και αποφάσισε να επενδύσει σε έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας, όπως είναι ο Λούκα Μπάνκι, αλλά και κάποιους παίκτες που την ανεβάζουν επίπεδο (βλ. Σαντ-Ρόος, Ματσιούλις). Γι’ αυτό λοιπόν και τα καλύτερα έρχονται στο αγωνιστικό τμήμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το νικηφόρο σερί της των 10 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις, που είναι το καλύτερό της κατά τον 21ο αιώνα! Άλλωστε, αυτός ο... εθισμός στις νίκες μόνο συνηθισμένος και κακός δεν είναι! Μπορεί να μην επαναληφθεί το περσινό «θαύμα» με τις δύο κούπες, αλλά τη φετινή περίοδο χτίζεται κάτι πολύ καλό. Λίγη στήριξη παραπάνω να είχε μόνο από τον κόσμο της...

Ο μήνας που έρχεται δε, θα είναι το απόλυτο κρας-τεστ για τους παίκτες του Μπάνκι, που έχουν την ευκαιρία να «εκτοξεύσουν» ακόμα περισσότερο την ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να δώσουν 10 αγώνες σε 37 ημέρες, οι 6 εκ των οποίων είναι εκτός έδρας. Αρχής γενομένης από το αυριανό συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό. Ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που νίκησαν τους «πράσινους» ως φιλοξενούμενοι; Το 1996-97, από την εποχή του Ιωαννίδη, του Έντουαρντς και του Αλεξάντερ! Έκτοτε μετρούν 29 συνεχόμενες ήττες...



Και ακολουθούν οι εξορμήσεις σε ΣΕΦ, Βαμβέργη, Φουενλαμπράδα και Πυλαία μεταξύ άλλων. Ειδικά τα δύο εκτός έδρας με τους «αιώνιους» θα είναι οι απόλυτες προκλήσεις για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσουν τον «Δικέφαλο» προερχόμενοι από βαρύ πρόγραμμα. Σίγουρα η ομάδα του Μπάνκι δεν είναι το φαβορί σε αυτά τα ματς, αλλά και από την άλλη δεν έχει κάτι να χάσει και μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις ευνοϊκές παραμέτρους που υπάρχουν, να είναι ανταγωνιστική μέχρι τέλους και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο.

Πάμε και στο επίμαχο θέμα του γηπέδου, για το οποίο περιμέναμε εξελίξεις εδώ και αρκετούς μήνες. Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια η πρόθεση της Πολιτείας να παραχωρήσει στην «Ένωση» το κλειστό της πάλης στα Λιόσια. Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η έσχατη λύση για την ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος από την αρχή της προσπάθειας που ξεκίνησε όταν ανέλαβε την ομάδα, επιθυμούσε το κλειστό του Γαλατσίου για νέο «σπίτι» του συλλόγου. Για πολλούς και διάφορους λόγους…

Εντούτοις, δεν θα πει «όχι» προφανώς και στη συγκεκριμένη λύση. Μόνο που στην ΑΕΚ έχουν… χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου και περιμένουν να δουν πράξεις από τους αρμόδιους. Καταπώς φαίνεται, εκεί θα δημιουργηθεί μια αεκτζήδικη «πολιτεία», αφού θα στεγαστούν και τα τμήματα της ερασιτεχνικής, ενώ θα υπάρχουν και αρκετοί χώροι για εμπορικές χρήσεις.



Στα θετικά επίσης είναι πως δεν χρήζει πολλών βελτιώσεων το συγκεκριμένο κτίσμα και μπορεί πολύ άμεσα να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ. Μάλιστα, οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις από τους ανθρώπους της ΚΑΕ κάνουν λόγο για μετεγκατάσταση της ομάδας εκεί το προσεχές καλοκαίρι, εφ’ όσον φυσικά υπάρχει και η ανάλογη κινητικότητα από τους φορείς.

Ίσως το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι η τοποθεσία του κλειστού. Κακά τα ψέματα, η περιοχή των Λιοσίων δεν… βολεύει και πολύ στις μετακινήσεις, ούτε και είναι η πλέον ελκυστική ως προορισμός για τους φίλους της ομάδας. Από την άλλη, υπάρχει η πρόθεση της Πολιτείας να αναβαθμιστούν τα εν λόγω προάστια και σε αυτό θα συμβάλει και το γήπεδο.

Κλείνοντας, να αναφερθούμε και στο θέμα που προέκυψε σχετικά με την -προσωρινή- τιμωρία του συλλόγου από τη FIBA σχετικά με τα χρέη στον Τζαουάντ Ουίλιαμς και τον ατζέντη Ηλία Διαμαντόπουλο. Από την πλευρά της ομάδας δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία καθώς πρόκειται για μικροποσά και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διακανονισμοί για να ξεχρεωθούν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.