Τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα διαρκέσει η πρώτη φάση των εργασιών για την προετοιμασία του οικοπέδου, όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Από την Παρασκευή το πρωί οι εργάτες και τα ειδικά μηχανήματα έχουν πάρει μπροστά, προχωρώντας στον καθαρισμό και την περίφραξη του οικοπέδου, δουλεύοντας μέχρι αργά το απόγευμα.

Όπως γράφει σήμερα η «Ώρα των ΣΠΟΡ», η πρώτη φάση των εργασιών στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι να πέσουν τα πρώτα θεμέλια θα κρατήσει τέσσερις μήνες (κοντά στον Νοέμβριο).

Οι εκσκαφές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα φτάσουν σε βάθος 8 μέτρων, με στόχο τη δημιουργία της βάσης πάνω στην οποία θα βασιστεί το νέο σπίτι της ΑΕΚ και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χώρο έχει αναλάβει αποκλειστικά τον καθαρισμό και την προετοιμασία του χώρου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς». Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, μέσω του οποίου θα αποφασιστεί ποια κατασκευαστική εταιρεία θα αναλάβει αυτό το τεράστιο πρότζεκτ.

Ένα από τα ζητήματα που θα προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες αφορά την διάνοιξη δύο πεζοδρομίων, που προβλέπεται στο έργο του γηπέδου. Ο ένας πεζόδρομος είναι κοντά στο χώρο τον απορριμματοφόρων και ο άλλος ακριβώς απέναντι, με τους ιθύνοντες της «Ένωσης» να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Μεταφορών.

Στο χτίσιμο της «Αγια-Σοφιάς», παράλληλα, προβλέπεται η υπογειοποίηση στη Φωκών και στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Ένα έργο απαραίτητο για το συνολικό πρότζεκτ, που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσει κι αυτό να δρομολογείται.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι ενδεκάδες στο Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός

Ηλιόπουλος: «Έχουμε πετύχει όλους τους μεσοπρόθεσμους στόχους-Η Λίγκα να λειτουργεί προς όφελος όλων των ομάδων»

Ο πανηγυρισμός του Γιόβιτς με το VAR και η τρέλα στην κερκίδα: Η εντυπωσιακή παρακάμερα της ΑΕΚ

«Σημαντικό βήμα για το νέο μας σπίτι»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την τοποθέτηση της πρώτης κερκίδας στον Βοτανικό!

«Το ταξίδι συνεχίζεται»: To φοβερό βίντεο του Ολυμπιακού για την επέκταση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Τσακίρης: «Το… σκανάρισμα του Νίκολιτς και η εξέδρα γύρισαν το ματς - ΑΕΚ με επιστροφές και μεταγραφές μετά τη διακοπή»

Επίσημο: Ανανέωσε ως το 2027 με τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Προαναγγελία ανανέωσης Μεντιλίμπαρ με μήνυμα από τους παίκτες

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός έχει εξάρτηση από συγκεκριμένους παίκτες»

Γιόβιτς: «Δείξαμε χαρακτήρα, παρά την κούραση - Θα είμαι καλύτερος στο δεύτερο μέρος της σεζόν»

TAGS: A.E.K.