Οι ομάδες σε κάθε μεταγραφική περίοδο, ψάχνουν εκτός από σίγουρες λύσεις και… λαχεία.

Κάπως έτσι κινήθηκαν και οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης, οι οποίοι απέκτησαν δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να εξελιχθούν μελλοντικά σε βασικά γρανάζια της ομάδας. Ο Τζόναθαν Μπιτζιμίν είναι ένα project, πάνω στο οποίο ποντάρουν πολλά. Ο άλλος είναι ο Λινέλ Κιταμπάλα, ο οποίος αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» των ιθυνόντων της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Πάμε να δούμε, όμως, κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο Τζόναθαν Μπιτζιμίν αποτελεί ένα project για τον Απόλλωνα. Ο 23χρονος αμυντικός ήρθε στην Ριζούπολη από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και την Κόρδοβα. Δεν έπαιξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έκτοτε, έχει οκτώ σερί συμμετοχές -όλες στην ενδεκάδα- και μαζί με τον Κύργια έχουν συνθέσει ένα καλό αμυντικό δίδυμο.

Λόγω και της ηλικίας του αλλά και των καλών στοιχείων που έχει, αποτελεί ένα από τα μεγάλα project της ομάδας. Γι αυτό άλλωστε έχει υπογράψει και συμβόλαιο δύο ετών. Στον Απόλλωνα θεωρούν πως λόγω των προσόντων που διαθέτει, εφόσον δουλευτεί ακόμη περισσότερο μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό.

Η άλλη περίπτωση, αυτή του Λινέλ Κιταμπάλα, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξ αρχής γνώριζαν πως έχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων, ενώ είχε και ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Το βιογραφικό του, όμως, δείχνει πως αν καταφέρει να πιάσει ένα υψηλό στάνταρ της απόδοσής του, τότε αναμένεται να είναι ένας παίκτης που θα κάνει την διαφορά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Κιταμπάλα κάνει… παπάδες στην προπόνηση και δείχνει ότι έχει μεγάλη ποιότητα. Έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν στην αρχή της χρονιάς και δείχνει πως σιγά σιγά θα αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής, αφού πλησιάζει τους συμπαίκτες του στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει αγωνιστεί σε ένα φιλικό με την Καλλιθέα, στο οποίο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο 29χρονος άσος προορίζεται, πάντως, για την κορυφή της επίθεσης, ενώ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και ως εξτρέμ.

Γιώργος Τσανάκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο»

Πώς παίρνουν το πρωτάθλημα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Τερίμ: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, χάσαμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα»

Μπουρλότο ξανά στο πρωτάθλημα: Παρέμεινε στην κορυφή η ΑΕΚ, ολοζώντανοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, νοκ-άουτ ο Παναθηναϊκός!

Ταφόπλακα στα όνειρα του Παναθηναϊκού για τίτλο από τον Άρη

Λουτσέσκου: «Ποδοσφαιρικό σόου - Σημαντικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που τη βοηθούν όλοι»