Μια πρώτη εικόνα που μπορεί να σχηματίσει κάποιος για τον Όσκαρ Γκαρθία και τις προπονήσεις του Ισπανού στου Ρέντη, είναι ότι ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» δίνει σημασία σε πολλές λεπτομέρειες. Για θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα της προπόνησης, για την κατάσταση του κάθε παίκτη, για τον τρόπο που θα γίνει μια άσκηση.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, την Λαμία. Μίλησε με τον Κόντη, είδε DVD, ρώτησε για τους παίκτες που ξεχωρίζουν από την ομάδα του Τεννέ. Ακόμα και για τους παίκτες του Ολυμπιακού που είναι στο στάδιο αποθεραπείας έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ρωτώντας για τον καθένα ξεχωριστά.

Αυτά ως μια πρώτη εικόνα στου Ρέντη για τον νέο τεχνικό της ομάδας του λιμανιού με βάση τις πληροφορίες από το προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών Ελλάδος. Και ο Καταλανός προπονητής βγάζει προς τα έξω μια καλή εικόνα, σε ότι αφορά την θέληση που δείχνει, για να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τη νέα του ομάδα αλλά και για το πρωτάθλημα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι πρώτες μέρες του Γκαρθία στου Ρέντη δείχνουν έναν εργατικό προπονητή, έναν προπονητή που ήρθε στην Ελλάδα με διάθεση για να δουλέψει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Δευτέρα το απόγευμα την Λαμία στο Καραϊσκάκη και ο Γκαρθία θα δοκιμάσει στην αυριανή προπόνηση, το σχήμα που έχει στο μυαλό του για την πολύ σημαντική αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι επιλογές του Ισπανού προπονητή αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί το ματς με την Λαμία έχει άλλη βαρύτητα από το ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι επιλογές του Γκαρθία για την αποστολή της ομάδας του λιμανιού.

Να δούμε δηλαδή ποιους παίκτες θα αφήσει εκτός ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Γκαρθία έχει ανεβάσει την ένταση των προπονήσεων στου Ρέντη κι αυτό το έχουν καταλάβει για τα καλά οι παίκτες του Ολυμπιακού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube