Τρεις άδειες λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχουν παραρτήματα στην Ελλάδα ακύρωσε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας
Ειδικότερα, το ΣτΕ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Διομήδη Κυριλόπουλο, ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχουν παραρτήματα στην Ελλάδα, λόγω ελλείψεων στις κανονιστικές πράξεις τους.
Επίσης, για τους ίδιους λόγους το ΣτΕ ακύρωσε και τα προγράμματα σπουδών στο σύνολο τους, των ιδιωτικών πανεπιστημίων CITY University, Keele University και Anatolia College.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Λαζαράτος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Mε χαρά υποδέχομαι τις σημερινές αποφάσεις για τις οποίες επένδυσα πολύ προσωπικό αγώνα. Ας είναι αυτές οι αποφάσεις ένα μήνυμα που εμπεδώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη και στο ιδανικό μιας παιδείας υψηλού επιπέδου για τα Ελληνόπουλα».
Πάντως, νομικές πηγές σημειώνουν ότι εάν η διοίκηση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις των νομικών ελλείψεων, τα δεδομένα θα επανεξεταστούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ