Η 3η Μαΐου του 2003 είναι μια μέρα νοσταλγίας για τους φίλους της ΑΕΚ. Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια η «Ένωση» έδινε το τελευταίο της παιχνίδι στο «Νίκος Γκούμας» της Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε υπήρχε η προσμονή πως μετά την κατεδάφισή του θα αποκτούσε άμεσα νέο γήπεδο, ωστόσο οι εξαγγελίες αποδείχτηκαν… φούμαρα και οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν έκτοτε χωρίς το «σπίτι» τους.



Η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Άρη και τον διέλυε με 4-0. Ο Κώστας Κατσουράνης με κεφαλιά στο 13’, ο Βασίλης Λάκης στο 30’ και στο 45’ και ο Ίλια Ίβιτς στο 77’ πέτυχαν τα γκολ για τους… «μπορντό» (μιας και ο φιλοξενούμενος Άρης έπαιξε με τα φυσικά του χρώματα) του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι τελευταίοι παίκτες που έπαιξαν εκεί για την ΑΕΚ ήταν οι Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (80’ Κωνσταντινίδης), Μαλαδένης, Λάκης (69’ Ναλιτζής), Γεωργάτος (69’ Κωστένογλου), Τσιάρτας και Ίβιτς.



Πολλά τα παράδοξα του αγώνα… Από την μπουλντόζα που βρισκόταν ήδη στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου «ανυπομονώντας» να αρχίσει το γκρέμισμα, μέχρι τα βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, με τους πρώτους να ξηλώνουν δεκάδες καθίσματα, άλλα για να τα πάρουν ως ενθύμια και άλλα για να τα πετάξουν στις δυνάμεις των ΜΑΤ.



«Ευτυχώς δεν πήραν έκταση τα επεισόδια. Θεωρώ πως ήταν πάνω στον ενθουσιασμό για την κατεδάφιση του γηπέδου», δήλωνε μετά τον αγώνα ο τότε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, σίγουρος για το σχέδιό του για άμεση ανέγερση του νέου γηπέδου επ’ ευκαιρία και των Ολυμπιακών Αγώνων.



Δεκαοκτώ χρόνια μετά, βέβαια, η ΑΕΚ και οι φίλοι της ακόμη δεν έχουν σπίτι. Πάντως πλέον η προσμονή φτάνει στο τέλος της. Η «Αγια-Σοφιά» δεν είναι πλέον ένα όνειρο ή μια εξαγγελία, αλλά μια πραγματικότητα που έχει πάρει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια όλων. Και δεν αργεί η ώρα που η «Ένωση» θα επιστρέψει στα… ιερά χώματα, όπως τα αποκαλούν οι φίλοι της.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το θαύμα της Μαδρίτης: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της Ρεάλ εκτός Champions League ήταν ένα ιστορικό φιάσκο!

Άλλοι έγιναν σημαίες, άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν: Οι 9 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό

Ένας μήνας Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό: Όλοι οι άξονες της «Rafalucion» που συντελείται ήδη!

Η ΑΕΚ σημάδεψε τη ζωή του Μανόλο και στη Νέα Φιλαδέλφεια θα δει αυτούς που έβγαλε στον δρόμο

Από παραπλανημένος και άστεγος στην Ταϊλάνδη, στο Μουντιάλ με την Αϊτή: Η απίθανη ιστορία του Ρικάρντο Αντέ

Η Ροζάριο Σεντράλ έφυγε από… γραφείο με τρόπαιο, ο Ντι Μαρία είναι πρωταθλητής και στην Αργεντινή γίνεται χαμός!

Τελικά τι ομάδα ήταν ο Φράνκο;

«Θεία τιμωρία επειδή είναι άθεος»: Η ολέθρια απόφαση που κόστισε στον Φιλιμόνοφ την καριέρα του

«Περισσότερος φόβος από το 1942»: Η άλλοτε πανίσχυρη Ρόζενμποργκ, βυθίζεται στις ίντριγκες και την ανυποληψία

«Νόμιζα ότι ήταν νεκροί»: Όταν το αγγλικό ποδόσφαιρο γλίτωσε από ένα μικρό Χίλσμπορο

TAGS: A.E.K.