Υπέροχα πλάνα από ψηλά, από το χωριό «φάντασμα» της Σητείας Πάνω Περβολάκια, κατέγραψε drone. Την περασμένη Πέμπτη πέθανε ο τελευταίος κάτοικος του χωριού.Ένας 80χρονος ο οποίος δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Το βίντεο κατέγραψε η κάμερα του Μανώλη Χαμηλάκη. Το χωριό εγκαταλείφθηκε εδώ και πολλά χρόνια από τους κατοίκους του καθώς όλοι προτίμησαν να φύγουν και να δημιουργήσουν ένα νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης εκεί ήταν καλύτερες.

Ο μόνος κάτοικος που δεν δέχθηκε να αλλάξει τόπο διαμονής ήταν ο 80χρονος ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σητείας.


Εξώπορτα από το σπίτι του τελευταίου κατοίκου των Πάνω Περβολακίων

Xωριό φάντασμα

Το σημείο όπου βρίσκεται το ορεινό αυτό χωριό είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Τα πετρόκτιστα σπίτια έχουν καταρρεύσει όμως είναι όλα εκεί να θυμίζουν ότι κάποτε αυτός ο τόπος ήταν κατοικήσιμος. Σπίτια, εκκλησιές, σχολείο, πέτρινα αλώνια… Τα αρώματα, οι μνήμες…
Σήμερα τα Πάνω Περβολάκια είναι ένας οικισμός που δεν κατοικείται μετά την ίδρυση του νέου οικισμού όμως έχει διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή εικόνα του .

Βρίσκεται ανάμεσα στο Φαράγγι των Περβολακίων (ή του Καψά) και τη Μονή Καψά

Το φαράγγι έχει μήκος 3,5 χλμ και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Μπορεί να μην είναι διάσημο όπως άλλα φαράγγια, είναι όμως πανέμορφο και αντικατοπτρίζει την κρητική άγρια ομορφιά. Το φαράγγι έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα 2000 και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης οι κάτοικοι του παλιού οικισμού έχουν πουλήσει τα σπίτια τους σε εταιρία η οποία επρόκειτο να τα αναπαλαιώσει και να δώσει ζωή στο χωριό «φάντασμα».





Πηγή: cretapost.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027