Η καλή άμυνα, ο έλεγχος του ρυθμού και των επιθετικών ριμπάουντ ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό με 87-72 στην πρώτη συνάντηση με την Εφές για τα play offs της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Μίλαν Τόμιτς.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου τόνισε ότι η ομάδα του έλεγχε το ματς και περιμένει καλύτερη εμφάνιση την Παρασκευή (21/04, 21:00).

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

«Προσπαθούσαμε να τρέξουμε στο γήπεδο, στο τρανζίσιον παιχνίδι πρέπει να παίζεις καλή άμυνα και να τρέχεις όταν έχεις και πλεονέκτημα έδρας. Οι εύκολοι πόντοι βάζουν και τον κόσμο στο παιχνίδι, το καταφέραμε. Το δεύτερο είναι ότι ελέγξαμε αρκετά τα επιθετικά ριμπάουντ που είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα σε αυτό. Κόψαμε και του Ερτέλ τη δημιουργία που είχε έξι ασίστ μέσο όρο. Ελέγξαμε το ματς και δίκαια κερδίσαμε, αλλά είναι απλά το 1-0 και πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να κερδίσουμε το ματς της Παρασκευής», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και μετά την Εφές. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και το πώς θα παίξουμε μπάσκετ. Η λογική μπορεί να λέει ότι από τη στιγμή που ο αντίπαλος τρέχει εσύ πρέπει να πας αργά αλλά στο τέλος μετράει η νίκη. Ο Νίκολα παρ’ όλο το ύψος του δεν έχει αργά πόδια και αυτό φαίνεται και σε άλλα ματς. Είναι μεγάλο σώμα, διαβάζει πολύ καλά το ματς, διαβάζει αρκετά την πάσα και βγάζει ασίστ, έχει καλά τελειώματα. ήταν ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια και ήταν καλός και στην άμυνα. Θα προτιμούσα να τελείωνε όπως τελείωσε το ματς. Η ιστορία και τα προηγούμενα πλέι οφς έχουν γίνει μετά από κάποιες μεγάλες διαφορές. Παίξαμε τόσο καλά και τόσο δυνατά όσο έπρεπε για να τελειώσει ένα ματς χωρίς πρόβλημα και σε αυτό βοήθησε και ο χρόνος συμμετοχής».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»