Μέλι… έσταζε για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Μίλαν Τόμιτς.

Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ντούντα τόσο ως παίκτης στον Ολυμπιακό όσο και ως βοηθός του στον πάγκο, δήλωσε συντετριμμένος με την απώλεια του θρυλικού Σέρβου προπονητή, λέγοντας πως άφησε μία τεράστια κληρονομία στο παγκόσμιο μπάσκετ.

«Θα ήθελα να μιλήσω για τον Ντούντα, αλλά θέλω να με καταλάβετε, είμαι συντετριμμένος… Μία τεράστια απώλεια για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ένας τεράστιος προπονητής, ένας σπουδαίος καθηγητής του μπάσκετ και ένας σπουδαίος άνθρωπος, που ήταν πολύ φίλος μου», δήλωσε αρχικά ο Μίλαν Τόμιτς στον Τύπο της Σερβίας και πρόσθεσε:

«Ο Ντούντα δεν ήταν μόνο ένας προπονητής στο παρκέ, αλλά ήταν ένας δάσκαλος της ζωής για πολλούς παίκτες. Μας πρόσεχε, καθώς μεγαλώναμε και προσπαθούσε να μας κάνει καλύτερους παίκτες και ανθρώπους».

Αναφορικά με τη συνεργασία τους στον Ολυμπιακό: «Μέχρι να έρθει την πρώτη φορά, ο Ολυμπιακός ήταν ήδη ένας τεράστιος σύλλογος, αλλά με τον Ντούντα στον πάγκο κέρδισε διεθνή τίτλο και έγινε ένας γίγαντας της Ευρώπης. Το ίδιο ήταν και όταν επέστρεψε. Μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την τροπαιοθήκη της ομάδας, καθώς γίναμε ξανά πρωταθλητές Ευρώπης».

Τέλος, η συμβολή του Ίβκοβιτς στον Τόμιτς, όταν εκείνος αποφάσισε να γίνει πρώτος προπονητής: «Ήμασταν οικογενειακοί φίλοι. Πάντα θα άκουγα τη συμβουλή του. Έτσι έκανα κι όταν πήγα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ντούντα ήταν απλώς ο τύπος ανθρώπου που μπορούσες να στηριχτείς ανά πάσα στιγμή. Θα μας λείψει πολύ, αλλά έχει αφήσει μία τεράστια κληρονομιά όχι μόνο στον Ολυμπιακό και το σερβικό μπάσκετ, αλλά σε όλον τον κόσμο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube