Η απουσία του Σπανούλη είναι τεράστια για τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Μίλαν Τόμιτς.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν καθώς δεν βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ενώ στο τέλος ανέφερε πως η ομάδα θα πρέπει να σηκώσει το κεφάλι και να πάει μπροστά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίλαν Τόμιτς στην κάμερα της Nova:

«Έχω πολλές εξηγήσεις γιατί όλα τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού έγιναν καλάθια, εμείς σκοράραμε μόλις δύο πόντους από τα επιθετικά, σίγουρα πολύ χαμηλό ποσοστό είχαμε στο δίποντο και δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, ειδικά όταν η μπάλα ήταν στον αέρα. Μετά από αυτό σκόραραν πάλι. Πιστεύω ότι μόνο μία στιγμή μπήκαμε στο παιχνίδι που γυρίσαμε το σκορ, αλλά το τρίποντο του Ρίβερς στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν καθοριστικό. Στο τέταρτο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε στην αρχή αλλά στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Η άμυνα με τις αλλαγές του Παναθηναϊκού μας δυσκόλεψε για ακόμα μία φορά, όταν μπήκαμε μέσα βρήκαμε σκορ από Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν.

Η άμυνα με τις αλλαγές μας δυσκόλεψε, προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε. Οι γκαρντ πρέπει να είναι πιο επιθετικοί και δημιουργικοί, όχι μόνο να σκοράρουν αλλά και να δημιουργούν. Αν δεν έχεις πρώτη πάσα να ανοίξεις στον αιφνιδιασμό, να παίξεις καλή άμυνα, δεν δημιουργείς. Αυτό οφείλεται στην ταχύτητα και σε όλο το γήπεδο και σε μισό γήπεδο. Στο μπάσκετ πρέπει να αλλάζεις ρυθμό στην επίθεση, γιατί τότε προσαρμόζεται η αντίπαλη άμυνα επάνω σου. Για τον Βασίλη δεν μπορώ να πω πότε θα γυρίσει, είναι καλύτερα, περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να δούμε πως είναι.

Ο Βασίλης σίγουρα μας λείπει γιατί μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να δεχόμαστε τις ευθύνες, είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, χάσαμε, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσουμε. Και ο Ρόμπερτς είχε δύο συνεχόμενους τραυματισμούς είναι εκτός ρυθμού, μπορεί να δημιουργήσει, όχι να κάνει το ρόλο του Βασίλη.

Ο Στρέλνιεκς μπορεί να κάνει το ίδιο και σήμερα ήταν πολύ καλός, αλλά με έναν παίκτη δεν μπορείς να πάρεις το ματς. Αύριο θα πρέπει να αναλύσουμε τα πράγματα, το κεφάλι μετά από τέτοιες ήττες δεν πρέπει να είναι πολύ σκυμμένο
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube