Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Πάλι καλά που βρέθηκε και αυτός ο Πάρντο στο φινάλε του ματς και μας θύμισε κάτι από τον Ολυμπιακό που έχουμε μάθει να βλέπουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο το ματς παιζόταν βλέπαμε τη Σπόρτινγκ και τον προπονητή τους να τιμωρούν τον Χάσι και τους παίκτες του.

Πραγματικά δεν θυμάμαι χειρότερο Ολυμπιακό σε αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ιδιαίτερα εντός έδρας. Δεν είναι υπερβολή να πεις ότι αντί να παίξει τον ρόλο του αφεντικού που το έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν απέναντι σε πολύ σπουδαίες ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Ατλέτικο, περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου. Δεν παραβρέθηκε καν στο ματς, δεν σηκώθηκε στο ύψος του και άφησε τους Πορτογάλους να κάνουν ότι θέλουν. Και αυτό συνέβη γιατί ο Ζέσους τον έδεσε κόμπο τον Χάσι αφενός και αφετέρου γιατί κάποιοι κομβικοί παίκτες της ομάδας ήταν και σε αυτό το ματς τραγικοί.

Στο δέσιμο του Χάσι ξανά... Φάνηκε η καλή μέρα από το πρώτο στημένο. Του ετοιμάζει μια κομπίνα τρομερή ο Ζέσους, του βγάζει δύο παίκτες στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Καπίνο ως συνήθως αργεί να βγει να καθαρίσει και... πάρ’το 0-1! Κι εκεί ακριβώς που περίμενες ότι ο Ολυμπιακός θα βγάλει μια αντίδραση και θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει γρήγορα είδες μια ομάδα να παίζει κάτι που μοιάζει ποδόσφαιρο, να μην ξέρουν οι παίκτες της τι να κάνουν την μπάλα και που σε κάθε λάθος τους πάσα έτρεχαν να προλάβουν τις κόντρες των Πορτογάλων.

Για την επιθετική δυσλειτουργία του Ολυμπιακού βασικός υπεύθυνος είναι και ο Κώστας Φορτούνης που ήταν σε ένα ακόμα ματς τραγικός.
Για το αμυντικό μπάχαλο της ομάδας φταίει ο Χάσι που νόμιζε ότι παίζουμε με τα χωριά της Ελλάδας, μπέρδεψε τη Σπόρτινγκ με τον Πλατανιά κι ετοίμασε μια ομάδα χωρίς αμυντικό ματς.

Υπό κανονικές συνθήκες θα σας έλεγα ότι τα γκολ του Πάρντο αφήνουν περιθώρια να πας στην Πορτογαλία να τους κάνεις ζημιά. Μετά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου όμως λέω πως πρέπει να συμμαζευτεί το πράγμα άμεσα γιατί έρχονται πολύ πιο δυνατοί αντίπαλοι.

Δείτε το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού από την κάμερα του BAM TV:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube