Τον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επιτροπή για τις αντικειμενικές δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της επεξεργασίας των τιμών ζώνης, όπως τις εισηγήθηκαν οι εκτιμητές ακινήτων, με συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», χαμένοι εκτιμάται ότι θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές με σημερινή τιμή ζώνης 750 ευρώ, 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις περιοχές αυτές ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αυξηθεί από 3,5% έως 21,6%, ενώ θα υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις που ο φόρος θα είναι υψηλότερος κατά 62%.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια όλα να κρίνονται από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν τον χάρτη της αγοράς και το φορολογικό τοπίο, καθώς θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.


Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»