Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι γνωστός για την ευαισθησία και το τακτ του. Αντίθετα, έχει βγάλει προς τα έξω το πρόσωπο του σκληρού, αυστηρού, έως και αμείλικτου προπονητή. Αυτή την εικόνα ήρθε να επιβεβαιώσει ο Γουίλιαμ Γκαλάς, περιγράφοντας ένα μεταξύ τους περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της κοινής τους συμβίωσης στην Τσέλσι.

«Ήταν αυστηρός. Ήξερε ακριβώς τι ήθελε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα που μπήκε στα αποδυτήρια του Στάμφορντ Μπριτζ. Μας κοίταξε όλους και μετά είπε: «Μπορώ να δω μόνο τρεις πρωταθλητές».

Ο Γάλλος –πρώην πια- ποδοσφαιριστής, θυμάται και μία χαρακτηριστική μεταξύ τους κόντρα: «Την επόμενη μέρα είχε συνάντηση με όλους τους παίκτες. Εγώ έφτασα στο προπονητικό κέντρο, ήμουν τραυματίας αλλά ευδιάθετος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης (ο Μουρίνιο)άρχισε να ασκεί κριτική εναντίον όλων. Εγώ ήμουν μπροστά, και τώρα μπορώ να το πω, δεν φοβάμαι, με έπιασε νευρικό γέλιο. Προσπαθούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου, βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα μου για να σταματήσω και να μην ακουστώ».

Δυστυχώς όμως για εκείνον, έγινε αντιληπτός από τον Μουρίνιο: «Γουίλιαμ, το βρίσκεις αστείο;», ρώτησε τον Γκαλάς ο οποίος προσπάθησε να το αρνηθεί: «Φαίνεται πως μαζί σου δεν μπορώ να πω τίποτα. Μετά από πέντε λεπτά είσαι αλλού», συνέχισε ο Πορτογάλος.

Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι όμως δεν σταμάτησε εκεί: «Εντός αγωνιστικού χώρου, είσαι ο καλύτερος της ομάδας. Αλλά εκτός γηπέδου, στην προσωπική σου ζωή, θα πρέπει να καταλάβεις ορισμένα πράγματα». Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να αμυνθεί, όμως Special One του είπε κοφτά: «Να δω αν σε δύο εβδομάδες θα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την Μπάρτσα».

Όταν ήρθε εκείνη η μέρα και οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως ο παίκτης είναι όντως έτοιμος για να αγωνιστεί, ο Πορτογάλος προπονητής τον κοίταξε και του είπε: «Είσαι ένας δυνατός άντρας, αλλά δεν θα σε βάλω να παίξεις».
Και κάπως έτσι έληξε μια φιλία πριν καν αρχίσει…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube