Αναβολή για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 έδωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην δίκη για την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος την διετία 2004-2006, όπου κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος είναι οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Γιάννης Οικονομίδης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας.

Αιτία της αναβολής ήταν η αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Βασίλη Γκαγκάτση, Αλέξης Κούγιας…

Η αναβολή της υπόθεσης συνεπάγεται και αλλαγή στην σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει πλέον στις 23 Σεπτεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξει και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Τζώνης, ο οποίος είναι εισαγγελέας της έδρας και στην υπόθεση του σκανδάλου με την «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ, έχοντας προτείνει για την συγκεκριμένη υπόθεση την ενοχή 13 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και οι Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης, Οικονομιδής, Χατζηαποστόλου και Σιντόρης.

Το ιστορικό

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη και πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου για δύο αγωνιστικές περιόδους (2004-2005, 2005-2006) και πήρε προσφορές από όσους ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.

Τελικά ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, καθώς καμία προσφορά δεν ήταν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Οι εταιρίες που είχαν καταθέσει προτάσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο νέο διαγωνισμό, με μία νέα εταιρεία να παίρνει τα δικαιώματα του Κυπέλλου για τη σεζόν 2004-2005 έναντι μόλις 1,1 εκατ. ευρώ, ποσού πολύ μικρότερου από τις προτάσεις που είχαν αρχικά κατατεθεί!

Στη συνέχεια η εταιρεία που πήρε τα δικαιώματα τα πούλησε στην ΕΡΤ βγάζοντας κέρδος 300.000 ευρώ, με τη δημόσια τηλεόραση να βγαίνει επίσης κερδισμένη, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει αρχικά για τις δύο χρονιές ήταν 6,1 εκατ. ευρώ!

Για το λόγο αυτό τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται για απιστία, καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της ομοσπονδίας.

Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η άλωση της Μασσαλίας, η αντίδραση του Παναθηναϊκού και ο γενναίος ΟΦΗ: Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ιστορική επιστροφή της Ελλάδας στη 10η θέση της UEFA μετά από 14 χρόνια και 8η στην ευρωπαϊκή συγκομιδή της σεζόν!

Βαθμολογία UEFA: Στη 10η θέση η Ελλάδα - Πώς διαμορφώθηκε η διαφορά από Τσεχία και Πολωνία!

Ο Καρέτσας… ψηφίζει ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία: Οι γρήγορες απαντήσεις σε πέντε διλήμματα

Βαθμολογία UEFA: Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία να φέρει την Ελλάδα στην 10η θέση

Τι υποστήριξαν Βόλος-Πανσερραϊκός για τη «χειραγώγηση» αγώνων: «Ο Σούντγκρεν μίλησε σαν... μεθυσμένος»

Αποθέωσε την Κ19 της ΑΕΚ ο Ηλιόπουλος: «Είστε μάγκες, ελάτε πίσω με ψηλά το κεφάλι για τις επόμενες κατακτήσεις»

Η ΑΕΚ συνεχίζει να γράφει ιστορία καθαρίζοντας τη Σαχτάρ για το πρώτο της τρίποντο στο Youth League

Σαχτάρ Κ19-ΑΕΚ Κ19: Με σπασμένα τα φρένα στην Ελλάδα, η Ένωση ψάχνει το πρώτο της τρίποντο στο Youth League

Τέλος το όνειρο του Μουντιάλ για την Εθνική Γυναικών, που υπέκυψε στην ανωτερότητα της Αγγλίας