Την καλύτερη φετινή παράσταση της ΑΕΚ είδαν τα… καρεκλάκια του ΟΑΚΑ!

Σαν θιγμένη απ’ την τιμωρία που την ανάγκασε να παίξει χωρίς τον κόσμο της, η «Ένωση» διέλυσε 8-0 τον άτυχο Μανδραϊκό.

Με τον αφιονισμένο Μπρέσεβιτς να φτάνει στο τρίτο φετινό (και δεύτερο συνεχόμενο) χατ-τρικ (15’, 29’, 39’), τον Ανάκογλου να μετατρέπεται -και- σε σκόρερ (46’, 55’) και τους Πλατέλλα (64’), Πεταυράκη (70’) και… Χουστουλάκη (89’ αυτ.) να βάζουν επίσης τα ονόματά τους στα μάτριξ, οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν την πιο ευρεία φετινή τους νίκη.

Τα 20 γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς (!) έφτασαν οι παίκτες του Δέλλα, που διατήρησαν απαγορευτική ακόμα και για σκέψη τη διαφορά τους στην κορυφή της βαθμολογίας.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άφησε εκτός ενδεκάδας τους Τσιρίλο και Γροντή και επανέφερε σ’ αυτή τους Τσουκαλά και Πόποβιτς. Έτσι, το κλασικό 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Ρόβας, Γεωργέας και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πόποβιτς (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Προ ημερών η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών. Και η ίδια τιμωρία ήταν ο λόγος που σήμερα έπαιξε (για πρώτη φορά φέτος) χωρίς τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ. Και τρία γκολ όμως ν' αφαιρούσααν απ’ τον… Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο Κροάτης δεν θα ‘χει πρόβλημα ν’ αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της «Ένωσης». Γιατί τόσα βάζει πλέον… κάθε αγωνιστική!

Φουριόζος απ’ το πάρτι στη Νάξο, ο Κροάτης δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από ένα «δωράκι» του Κουσούρη για να πάρει μπρος. Κι όχι απλά να σφραγίσει την κραυγαλέα ανωτερότητα της ΑΕΚ, αλλά και να την αποτυπώσει στο σκορ. Δείχνοντας στον φλύαρο (κι ενίοτε ατομιστή) Πόποβιτς πως τελειώνουν τις φάσεις (με ζυγισμένο σουτ από κάθετη του ορεξάτου Ανάκογλου). Και συμπληρώνοντας το δεύτερο σερί χατ-τρικ με μια ακόμα «σεντερ-φορίσια» προβολή.

Το θετικό για την «Ένωση» όμως είναι ότι… δαιμονισμένος δεν είναι μόνο ο βασικός της επιθετικός. Είναι και μια απ’ τις βασικές της ελπίδες για την ομάδα-πρωταθλήτρια που θέλει να φτιάξει. Διότι ο Δημήτρης Ανάκογλου χρειάστηκε χρόνο για να επανέλθει απ’ τον τραυματισμό του. Σήμερα όμως επιβεβαίωσε πως χρειάζεται και λάσο για να πιαστεί. Ξεπερνώντας σαν… κώνους τους αντιπάλους του και προσθέτοντας άλλα δυο γκολ στο λογαριασμό του (τέσσερα συνολικά).

Εκείνος της ΑΕΚ ωστόσο -ο λογαριασμός- δεν είχε κλείσει ακόμα. Και δυστυχώς για τον Μανδραϊκό θα έφτανε σε ύψη της… ΔΕΗ όταν έρχεται το χαράτσι. Εξαιτίας του Πλατέλλα -που κολάτσισε το γκολ που του σέρβιρε ο Μπρέσεβιτς. Του Πεταυράκη -που έκανε σουτ το οποίο «ζωντάνεψε» στα χέρια του τερματοφύλακα. Και του… Χουστουλάκη -που σαν κουρασμένος απ’ το να τα βάζουν οι αντίπαλοί του- υπέγραψε με αυτογκόλ την πιο εντυπωσιακή νίκη της «Ένωσης» φέτος.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Ρόβας, Γεωργέας (65’ Τσούπρος), Τσουκαλάς, Κορδέρο (65’ Κάτσικας), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ, Πόποβιτς, Μπρέσεβιτς (73’ Τσεβάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παληαρούτας, Βούρας, Αργυρίου, Γροντής

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Στέλιος Βογιατζής): Χρόνης, Χουστουλάκης, Κουσούρης (60’ Λελούδας), Μεσσήνη, Κολτσίδας, Αγκόλι, Μπιλίτσης (77’ Χιώτογλου), Μπούγιας, Καϊμακαμούδης, Ζαχαράτος (85’ Κανάκης), Σερέπας

Στον πάγκο έμειναν οι: Παναγιωτόπουλος, Τεπέτοφ, Καραδαής, Βασιλείου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κέκελος (Αιτ/νίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προπονητής σε ομάδα έκπληξη ο Βαζέχα!

Toποθετήθηκε δημόσια ο Καλαμάρης για το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΣ: «Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχω πλήρη εικόνα»

Γ' Εθνική: Φιέστα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς - Θρίλερ στον Β' όμιλο με τριπλή ισοβαθμία και πρωταγωνίστρια τη Ζάκυνθο!

«Έσπασε» το απόλυτο του Πανθρακικού ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

Τιμωρία της ΔΕΑΒ στην ΠΑΣ Πύργος για τα μπουκάλια, τον τραυματισμό παίκτη στο κεφάλι και τη διακοπή!

Γ' Εθνική: Στη Super League 2 ο Απόλλων Καλαμαριάς - Το θρίλερ για την άνοδο συνεχίζεται στο Β' Όμιλο

Άνοδος για Πανθρακικό, «ζωντανοί» Απόλλων Καλαμαριάς και Άρης Πετρούπολης - Παραμένει ουραγός ο Εθνικός!

Χαμός στο Πύργος-Ζάκυνθος: Μπουκάλια σε ποδοσφαιριστές, τραυματισμοί και διακοπή!

Ενδιαφέρον από Αλβανό επιχειρηματία για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Αποφυλακίζεται ο Γιάννης Τσιριγώτης - Αθωώθηκε και επιστρέφει στον Ιωνικό

TAGS: A.E.K.