Το πρωτάθλημα της Ligue 1 έρχεται συνήθως πέμπτο πίσω από Premier League, La Liga, Serie A και Bundesliga, ωστόσο ο Ιγκόρ Τούντορ θεωρεί πως του αξίζει περισσότερη αναγνώριση.

Ο προπονητής της Μαρσέιγ, που πέρασε πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής στη Γιουβέντους και εν συνεχεία δούλεψε ως τεχνικός σε Ουντινέζε, Βερόνα (αλλά και βοηθός στη Γιούβε) ρωτήθηκε για τις διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων και εκτίμησε πως «το γαλλικό είναι υποτιμημένο και αυτό είναι λάθος. Γιατί όταν το δεις καλά, αλλάζει γνώμη. Είναι συναρπαστική λίγκα, με όμορφα γήπεδα και ταλαντούχους παίκτες.

Ενδέχεται να είναι και πιο ανταγωνιστική από τη Serie A. Υπάρχουν 3-4 ιταλικές ομάδες με περισσότερη ποιότητα από τις γαλλικές, εκτός της Παρί Σεν Ζερμέν. Όμως από την 6η θέση και κάτω, οι Γάλλοι είναι πιο δυνατοί. Αν παίξει Έμπολι-Στρασβούργο, θα έρθει διπλό. Αν παίξει η Σπέτσια με τη Ρεμς, θα έρθει διπλό. Θα παίξεις με τη Ρεμς και θα θες να πάρεις τρεις και τέσσερις παίκτες. Αν ήμουν προπονητής της Ίντερ, δεν θα έπαιρνα παίκτη από την Έμπολι ή τη Σπέτσια. Υπάρχει απόσταση που δεν υπάρχει στη Γαλλία.

Εδώ υπάρχει επίσης περισσότερη ταχύτητα. Τα προφίλ των παικτών είναι διαφορετικά, εδώ είναι πιο νέοι και πιο αθλητικοί. Η Μπόρνμουθ έδωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Ουαταρά από τη Λοριάν. Παίρνουν παίκτες από εκεί αλλά όχι από την Ιταλία, αυτό σημαίνει πως στη Ligue 1 έχει ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα για να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube