Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών, που σημειώθηκε σήμερα στην Κίνα, είναι τουλάχιστον 26 νεκροί και 79 τραυματίες, την ώρα που πολλά σπίτια και άλλα κτίρια κατέρρευσαν, μεταξύ αυτών και ένα σχολείο.

Το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) στην απομονωμένη ορεινή επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, είχε μικρό εστιακό βάθος περίπου 1,5 χιλιομέτρο σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Από την πλευρά του το Κινεζικό Κέντρο Δικτύων Σεισμών ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δόνηση έγινε κυρίως αισθητή σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, αλλά και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, όπου καταγράφηκαν και οι πρώτοι νεκροί. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί και 79 τραυματίες μεταξύ αυτών και μια μαθήτρια που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του σχολείου της, ανέφερε η ίδια πηγή.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, παλιά κτίρια στην κομητεία Λουντιάν έχουν ρωγμές, ενώ άλλα έχουν καταρρεύσει. Εξάλλου έχουν διακοπεί και οι τηλεπικοινωνίες.

πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νεαρή γιατρός από το Λασίθι - Παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πιθανόν να έχει διαφύγει στη Γερμανία

12χρονο παιδί ύποπτο για τζιχαντιστική προπαγάνδα στο Βέλγιο!

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα – Η αγαπημένη ηθοποιός φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Αθηνών

Βίντεο - ντοκουμέντο από το Ιράν: Αστυνομικοί εκτελούν διαδηλωτή στο δρόμο

Συνελήφθη 36χρονος για απάτη κατά του Δημοσίου – Η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

ΥΠΕΘΟ: Ταχύτερες πληρωμές και υψηλή δημοσιονομική υπευθυνότητα στον προϋπολογισμό του 2025

Η χρυσή εποχή των κατοικιδίων – Πώς η μοναξιά γεμίζει τα ταμεία μιας αναπτυσσόμενης αγοράς

Συνεχίζεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα: Δεν φαίνεται να είναι η κοπέλα που εθεάθη στη Βάρη

Δύο συλλήψεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου