Σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα, Middle East Eye αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση ήταν σε συζητήσεις για να αποκτήσει ένα αεροπλανοφόρο στον στόλο της .

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα αυτή, οι συζητήσεις έγιναν με την Μεγάλη Βρετανία είτε για να αγοράσει ένα δικό της, σε δεύτερο χέρι, είτε για να ναυπηγηθεί ένα για λογαριασμό της.

Ωστόσο η απάντηση των επισήμων της χώρας ήταν αρνητική. Της αντιπρότειναν όμως εάν η ίδια το επιθυμία να της πουλήσει τα σχέδια και την τεχνογνωσία για να ναυπηγήσει ένα από μόνη της.

Η γειτονική χώρα ήδη φέρεται να «κατασκευάζει» ένα μικρό αεροπλανοφόρο το οποίο είναι βασισμένο σε σχέδια ενός πλοίου πολλαπλών χρήσεων το οποίο θα φέρει την δυνατότητα για να μεταφέρει έναν μικρό αριθμό αεροπλάνων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube