• Από τον χειμώνα ο Ολυμπιακός είχε «σταμπάρει» την περίπτωση του αριστερού μπακ, Φερλάν Μεντί και είχε επιχειρήσει στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη να «τσιμπήσει» τον νεαρό παίκτη από τη Χάβρη, από το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Γαλλίας.

• Όπως αποδείχθηκε, τότε ήταν η ευκαιρία, το χειμώνα, αφού τώρα οι μνηστήρες για τον νεαρό αριστεροπόδαρο έγιναν πολλοί. Κι ο Μεντί τελικά υπέγραψε στη Λιόν, που έσκασε πέντε εκ. Ευρώ στη Χάβρη για την απόκτηση του.

• Ο Ολυμπιακός είχε πιάσει κότσο τους Γάλλους με την περίπτωση ενός άλλου νεαρού αριστερού μπακ, του Μαζουάκου! Τον είχε πάρει με ψίχουλα, όταν είχε υποβιβαστεί η ομάδα του, η Βαλανσιέν και μετά από δύο χρόνια στο Ρέντη τον πούλησε με 8 εκ. Ευρώ στη Γουέστ Χαμ!

• Αλλά θεωρώ ότι ακριβώς η περίπτωση Μαζουάκου ήταν αυτή που τους ξύπνησε τους Γάλλους κι εδώ, με τον Φερλάν Μεντί, ενήργησαν αλλιώς. Έτσι είδαμε αφενός μεν τη Χάβρη το Γενάρη να αρνείται να τον πωλήσει στον Ολυμπιακό, προσβλέποντας σε άνοδο της τιμής του παίκτη το καλοκαίρι, αφετέρου δε τη Λιόν να σπεύδει να τον αγοράσει και δη πλειοδοτώντας στην προσφορά προς τη Χάβρη, αφού Λιλ, Μπορντό, Μαρσέϊγ και Σεντ Ετιέν επίσης τον ήθελαν!

• Το παιδί μπορώ να σας αποκαλύψω ότι είχε μία ηθική δέσμευση προς τον Ολυμπιακό, γιατί παραδέχονταν ότι οι ερυθρόλευκοι ήταν οι πρώτοι που τον ανακάλυψαν και ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για την απόκτηση του, ωστόσο για να είχε ένα νόημα μία τέτοια δέσμευση έπρεπε ο Ολυμπιακός να μπει σε διαδικασία να πληρώσει κι αυτός πέντε εκ. Ευρώ, αφού τόσο ανέβηκε η τιμή του Μεντί...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube