«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να αρχίσει διαδικασίες διαζυγίου με τη Βρετανία - σήμερα» επισήμανε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τουσκ, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι μόνο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να θέσει σε κίνηση αυτή τη διαδικασία και άρα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

«Υπάρχει κάποια ανάγκη για ‘‘βαθύτερο προβληματισμό’’ για το μέλλον της ΕΕ μεταξύ των 27 υπόλοιπων μελών» παραδέχθηκε, προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Τουσκ προανήγγειλε έκτακτη συνοδό Κορυφής των 27 ηγετών, πλην του Ντέιβιντ Κάμερον, για τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας που θα έχει και την προεδρία της ΕΕ, με αντικείμενο το μέλλον της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα συμβούλιο κορυφής της ΕΕ, οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα καλέσουν τη Βρετανία να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. Παράλληλα ωστόσο σκοπεύουν να κάνουν και ενδοσκόπηση για τα αίτια που οδήγησαν στο Brexit.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το πρώτο χερσαίο πλήγμα στη Βενεζουέλα

Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ για μπλόκα: Αντικοινωνική συμπεριφορά η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών