Η Πολωνία θα λάβει 44 δισεκατομμύρια ευρώ από τον μηχανισμό Ασφάλειας Δράσης για την Ευρώπη (SAFE) για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά την έναρξη κυβερνητικής συνεδρίασης, ο Τουσκ δήλωσε ότι μέρος των κεφαλαίων θα διατεθεί για την αγορά εξοπλισμού drones για την Ανατολική Συνοριακή Ασπίδα της Ε.Ε., η οποία προστατεύει τα ανατολικά σύνορα του ευρωπαϊκού μπλοκ με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για διαστημικά προγράμματα, την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της άμυνας, για εξοπλισμό για τον στρατό, τη συνοριοφυλακή και την αστυνομία, και το πρόγραμμα SAFE Baltic, τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Το SAFE Baltic επεκτείνει τις δραστηριότητες που μπορούν να διεξάγουν το Πολεμικό Ναυτικό και οι συνοριοφύλακες της Πολωνίας στη γεωπολιτικά ευαίσθητη περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

«Χάρη στις προσπάθειές μας, θα μπορέσουμε επίσης να χρηματοδοτήσουμε δρόμους και σιδηροδρόμους που σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια του πολωνικού κράτους μέσω του προγράμματος SAFE», πρόσθεσε ο Τουσκ.


Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Χωρίς νερό Ζωνιανά, Κράνα και Λιβάδια μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε οχήματα και μοτοσυκλέτες στην Αττική

Μεγάλη πορεία στην Κυψέλη για τα έργα του Μετρό - «Όχι στον τρομοπόντικα, πλήρης αποκατάσταση»

Τενεσί: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της σωφρονιστικής διοίκησης μετά την αποτυχία εκτέλεσης της Κρίστα Πάικ

Συνελήφθη στον Πειραιά ο Αφγανός που ενεπλάκη σε πυροβολισμούς με τον Αλκέτ Ριζάι στην Ανάβυσσο

Τραγωδία στη Χερσόνησο: 16χρονος με μοτοσυκλέτα νεκρός σε τροχαίο

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος με έξι επιβαίνοντες

Τραγωδία στην Κορινθία: Ένας 26χρονος νεκρός και άλλοι πέντε τραυματίες σε τροχαίο - Δείτε video

Ακτοπλοΐα: Λήγει το απαγορευτικό - Ξεκινούν σταδιακά τα δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα