Την ευκαιρία να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα έχασε ο Αστέρας Τρίπολης!

Η ομάδα του Βεργέτη παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένη» στο δεύτερο μέρος, κατάφερε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάσα (69’) να απαντήσει σε αυτή του Ρέι (4’ κι ενώ η μπάλα κόντραρε), όμως έχασε ένα «σκασμό» ευκαιρίες για να φέρει τα πάνω-κάτω, με αποτέλεσμα να μείνει ως το τέλος το 1-1 στο Αγρίνιο.

Κορυφαίος για τα «καναρίνια» ο Κυριακίδης, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κατεβάζει ρολά και να βγάζει εντυπωσιακά σχεδόν κάθε προσπάθεια των Αρκάδων για περισσότερα γκολ. Δύο κλασικές ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, με αποκορύφωμα το… άχαστο του Παπάζογλου στο 93’.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 28 και είναι στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, ενώ ο Αστέρας είναι στους 23 βαθμούς και μετά το τρίποντο του Ηρακλή (πήγε 19) δεν μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα άνετος…

Το ματς

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε στην αναμέτρηση ο Παναιτωλικός. Πριν καν συμπληρωθούν 5’, ο Ρέι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Ιωαννίδη που βρισκόταν στο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντοναρούμα. Οι Αγρινιώτες έδειχναν πιο… διψασμένοι, οι Λόπες-Ρέι ήταν ιδιαίτερα κινητικοί και όλα αυτά την ώρα που ο Αστέρας έμοιαζε ανίκανος όχι μόνο να απειλήσει, αλλά να κυκλοφορήσει έστω την μπάλα.

Είναι ενδεικτικό πως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25’ για την πρώτη φάση των Αρκάδων. Ο Ιγκλέσιας έκανε κεφαλιά-πάσα στον Ιωαννίδη, αλλά αυτός σημάδεψε άουτ από ευνοϊκή θέση. Το παιχνίδι ήταν υποτονικό, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, χωρίς μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με μία ελαφριά υπεροχή του Παναιτωλικού. Μετά το ημίωρο, οι παίκτες του Βεργέτη έβγαλαν αντίδραση και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με την κεφαλιά του Τσουκαλά στο 39’ να φεύγει μόλις άουτ και να προκαλεί… ανακούφιση στους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας εμφανίστηκε… μεταμορφωμένος και έτοιμος να φέρει τα πάνω-κάτω στο Αγρίνιο! Ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και έφτασε… ελάχιστα μακριά από το γκολ, δημιουργώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κυριακίδης, όμως, είχε διαφορετική άποψη και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του. Βγάζοντας αρχικά με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Ιγκλέσιας από «θέση βολής» και στη συνέχεια κάνοντας κάτι αντίστοιχο σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα, με φοβερή εκτίναξη στο «Γ»!

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει… άγρια ομορφιά και τα πάντα έδειχναν πιθανά! Πάνω, λοιπόν, που ο Ρέι «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα, αλλά έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση και πέταξε την ευκαιρία να «γράψει» το 2-0, ήρθε η ισοφάριση από πλευράς Αρκάδων. Ο Μάσα, ο οποίος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου και δη λόγω των εξαιρετικών στημένων του, εκτέλεσε νέο φάουλ, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 69'.

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα, ο Παναιτωλικός είχε «κάτσει» και ο Αστέρας έχοντας το μομέντουμ κυνηγούσε φουλ την ανατροπή! Είχε όμως απέναντί του έναν απροσπέλαστο τερματοφύλακα, ο οποίος έπιανε κυριολεκτικά τα πάντα! Στο 82’ ο Μπέρτος βρέθηκε φάτσα με τον Κυριακίδη, αλλά ο δεύτερος αρνήθηκε το 1-2, ενώ έκανε κάτι αντίστοιχο και σε βολέ του Χαμντανί στο 89’. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο μέρος, έφτιαξαν πολλές φάσεις, αλλά δε μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Και στο... τέλος, θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ, αφού στο 93' ο Παπάζογλου σπατάλησε μοναδική ευκαιρία εξ επαφής για να σκοτώσει τον Αστέρα και να χαρίσει τη νίκη στον Παναιτωλικό...





Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Ροντρίγκες, Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Ρέι, Λόπες, Βασιλούδης (55’ Μάκος), Παπαδόπουλος (73’ Μαρκόφσκι)

Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Καβουσάκης, Μουνιός, Ρόσα, Παπάζογλου, Ρότσα

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Γκαϊντουτσίκ (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (70' Χαμντανί), Μάσα, Φαρίνια (75’ Τσιλιανίδης), Ιωαννίδης, Μανιάς

Στον πάγκο του Αστέρα: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Καλτσάς

Διαιτητής: Μπλάνας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube