Την εξέταση του DNA από το δείγμα της σορού που για πέντε μήνες βρισκόταν στα... αζήτητα του νεκροτομείου και φαίνεται να ανήκει στη 50χρονη Έλενα περιμένουν πλέον οι συγγενείς της και οι φίλοι της για να γνωρίζουν κι επισήμως ότι πρόκειται για το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σήμερα το πρωί οι δύο φίλες της Ελενα Ολντέρσντορφ, επισκέφτηκαν το νεκροτομείο Αθηνών, καθώς μετά από τις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί κι απεικόνιζαν τη νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Φλοίσβου στις 11 Ιουνίου του 2016, έπρεπε να επιβεβαιώσουν και από κοντά εάν η σορός ανήκει στην αγαπημένη της φίλη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν καθώς το πτώμα πλέον μετά από διάστημα πέντε μηνών βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τις άκρες του Φλοίσβου, μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο Βούλας και μετά από διάστημα λίγων ημερών στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Εκεί πραγματοποιήθηκε νεκροψία - νεκροτομή από τα αποτελέσματα της οποίας διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα η ηλικία της οποίας εκτιμάται μεταξύ 50- 55 ετών έχασε τη ζωή της από πνιγμό, ενώ στο σώμα της δεν εντοπίστηκαν κακώσεις.

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο η πνιγμένη γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της 50χρονης αλλοδαπής εύπορης Ουκρανης. Στις 23 Ιουνίου κι εφόσον οι ιατροδικαστική υπηρεσία είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσε εγγράφως από την πλευρά της,τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ενώ κράτησε γενετικό υλικό σε περίπτωση που χρειάζονταν να γίνει κάποια εξέταση dna. Για τέσσερις περίπου μήνες δεν υπήρξε κάποια απάντηση μέχρι που η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στις 24/10/2016 έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε απο την αστυνομία να προχωρήσει στην εκταφή του πτώματος.

Τότε στην ΕΛΑΣ υπήρξε άμεση κινητικότητα και αναζητήθηκαν όλες οι υποθέσεις των εξαφανισμένων προσώπων που αγνοούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων και αυτή της μυστηριώδης εξαφάνισης της Ελενας. Μάλιστα όπως διαρρέεται από της ΕΛΑΣ το πρώτο φαξ που είχε αποσταλεί απο την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στα τέλη του περασμένου Ιουνίου δεν παραλήφθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ενδιαφέρον για το πτώμα που είχε εντοπιστεί στο Φλοίσβο. Έτσι μεταξύ των ατόμων που κλήθηκαν να περάσουν από τη ΓΑΔΑ για να δουν εάν το πτώμα ανήκει στο πρόσωπο που αναζητούν ήταν και οι δυο φίλες της 50χρονης Ελενας. Οι αστυνομικοί έδειξαν στις δυο γυναίκες φωτογραφίες που είχαν...τραβήξει οι άνδρες του Λιμενικού την ημέρα που περισυνέλεξαν το πτώμα από τα ανοιχτά του Φλοίσβου. Οι δυο φίλες απάντησαν αμέσως οτι το πρόσωπο που απεικονίζονταν στο φωτογραφικό υλικό ήταν η αγνοούμενη Ελενα. Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη με το γενέτικο υλικό που έχεισυλλεχθεί από το σώμα της συγκεκριμένης σορού θα πραγματοποιηθεί εξέταση DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί και να ταυτοποιηθεί και επιστημονικός ότι η σορός ανήκει στην Ελενα Ολντέρσντορφ.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς