Ένδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από τριάντα τραυματίσθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε οίκο ευγηρίας της πόλης Τούζλα στη βορειοανατολική Βοσνία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 11 άνθρωποι είναι νεκροί και 30 νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τούζλα», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας ενώ πέντε πυροσβέστες και τρεις αστυνομικοί περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 21:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στον έβδομο όροφο του κτιρίου, όπου φιλοξενούνταν κυρίως κατάκοιτοι και ασθενείς, και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα αργότερα.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια της πυρκαγιάς, δήλωσε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ο Αντμίρ Αρναούτοβιτς

Ο ασκών χρέη προέδρου της τριμερούς προεδρίας της χώρας, ο Ζέλικο Κόμσιτς, υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός της κροατομουσουλμανικής οντότητας, μιας από τις δύο που αποτελούν τη Βοσνία, ο Νέρμιν Νίκσιτς, χαρακτήρισε την πυρκαγιά «καταστροφή».

Η κυβέρνηση της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα (Σερβική Δημοκρατία), της άλλης οντότητας της Βοσνίας, προσέφερε βοήθεια στην Τούζλα.

«Αισθανόμαστε τον πόνο και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε», έγραψε στο X ο Σάβο Μίνιτς, ο πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Στο μικροσκόπιο» νέα στοιχεία για την πτώση του αεροσκάφους της Air India τον Ιούνιο

Ζάκυνθος: Xωρίς τις αισθήσεις του βρέφος 1,5 ετών από επίθεση σκύλου

Ο Μητσοτάκης καλεί τους αγρότες σε διάλογο: «Ελάτε συντεταγμένα με συγκεκριμένα αιτήματα»

Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα

Ο Μητσοτάκης καλεί τους αγρότες σε διάλογο: «Ελάτε συντεταγμένα με συγκεκριμένα αιτήματα»

Οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία ξεπέρασαν τους 900

Νέο μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες: Έχυσαν γάλατα στον δρόμο, έκαψαν άχυρα

Γιατί ερωτευόμαστε διαφορετικά σε κάθε ηλικία; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός γνωστός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Τσερνόμπιλ: Το προστατευτικό κέλυφος του πυρηνικού εργοστασίου έχει υποστεί ζημιά εξαιτίας πληγμάτων από drones