Σε τραγωδία έχει μετατραπεί η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο, καθώς δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, περιμετρικά του χωριού Κρύα Βρύση.
Οι πυροσβέστες έδιναν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ οι άνεμοι είναι υψηλής έντασης, ένα κράμα εξαιρετικά επικίνδυνο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στις φλόγες.
Όλοι οι κάτοικοι του νότιου Ρεθύμνου ενημερώθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να αδειάζουν χωριά.
Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης τόνισε πως δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους των οικισμών Κρύα Βρύση, Μέλαμπες, Σακτούρια.
Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (29/7) ήταν συζητήσιμο το αν τα χωριά Άγιος Παύλος και Άγιος Γεώργιος θα άδειαζαν.
Στους κατοίκους δόθηκε ήδη κατεύθυνση να φεύγουν προς την πλευρά του Ρεθύμνου. Στην περιοχή υπάρχει επίσης διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα στο χωριό Κρύα Βρύση, δίπλα από την κεντρική οδική αρτηρία γύρω στις 14:30 της Τετάρτης και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες, με τη συνδρομή τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 11 πυροσβεστικών οχημάτων. Από αέρα συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του τοπικού δήμου και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου με υδροφόρα οχήματα.
Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και ευνοούν την επέκταση της φωτιάς.
Πηγή: Lawandorder.gr