Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις σημερινές προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα προχωρήσει στην επιβολή τιμωρητικών δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό και την Κίνα, στην περίπτωση που δεν λάβουν μέτρα για να σταματήσει η διακίνηση φαιντανύλης προς τις ΗΠΑ.

Σε ομιλία του στην Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια, ο κ. Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα αναλάβει αμέσως δράση για να παταχθεί η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα του μέσω της μεξικανικής επικράτειας και θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης τους δασμούς.

«Θα σταματήσουμε αμέσως τα ναρκωτικά που μας κατακλύζουν περνώντας τα σύνορά μας», εξήγγειλε.

Είπε πως θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών 25% σε μεξικανικά προϊόντα και θα κάνει «το ίδιο πράγμα στην Κίνα» για να σταματήσει τη διακίνηση φαιντανύλης.

«Κάθε αναθεματισμένο πράγμα που πουλάνε στις ΗΠΑ θα έχει (επιπλέον δασμό) 25% μέχρι να σταματήσουν την είσοδο ναρκωτικών. Και να σας πω κάτι, τα ναρκωτικά θα σταματήσουν τόσο γρήγορα που θα κάνει σβούρα το κεφάλι σας», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε επίσης στην ομιλία του την εξαγγελία του πως θα προχωρήσει σε μαζική απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που επικρατήσει στις σημερινές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιερά Οδός: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που απείλησε με τσεκούρι 49χρονο μετά από διαπληκτισμό

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο Πάνος Ρούτσι: Λιποθύμησε στη δίκη για τα Τέμπη

Ο κατηγορούμενος γιατρός ζητά να ερευνηθεί το κινητό του για τις λέξεις «μέθη» και «Μαζωνάκης»

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα: Ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι

«Πρωτόγνωρο το επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών»: Live οι δηλώσεις Μάρκο Ρούμπιο - Γιώργου Γεραπετρίτη

Απάτη στον ΕΦΚΑ: «Είμαι αθώος, είναι σκευωρία» - Η μεταγωγή του Καμπούρη και των άλλων συλληφθέντων στην Ευελπίδων

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ ανήλικοι για επίθεση σε 13χρονη σε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Τέμπη: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων – Υποβολή αιτημάτων προανήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

Τουρκία: Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ο πρόεδρος εταιρείας που ανήκει στον γιο κορυφαίου στελέχους του AKP