Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την πολιτική του απέναντι στην Ουκρανία, μπορεί να ωθεί την ανθρωπότητα προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ισχυρίστηκε την Τρίτη ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν ακολουθήσετε και κατανοήσετε τα βήματα που κάνει ο Μπάιντεν σχετικά με την Ουκρανία, θα δείτε πως συστηματικά, αλλά ίσως ασυνείδητα, μας ωθεί προς αυτό που σύντομα θα μπορούσε να γίνει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Δεν είναι τρελό;» Ο Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Φλόριντα τη Δευτέρα, είπε ότι εάν επανεκλεγεί στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης, θα καλέσει αμέσως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα κανονίσει συνάντηση για να επιλυθεί η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Τραμπ έχει ήδη αρχίσει επισήμως την εκστρατεία του για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2024 στις ΗΠΑ, αλλά πλέον δεν θεωρείται ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Είναι πάντως πιθανόν, εφόσον οι Ρεπουμπλικάνοι στραφούν τελικά στον Ρον ΝτεΣάντις για την προεδρική εκλογή σε 21 μήνες, ο κ. Τραμπ να επιχειρήσει να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, διασπώντας ουσιαστικά το ρεπουμπλικανικό κόμμα και χαρίζοντας πρακτικά τη νίκη στον Δημοκρατικό υποψήφιο, που είναι αρκετά πιθανό να είναι ο κ. Μπάιντεν.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και πρόσκαιρες νεφώσεις για σήμερα Κυριακή

Άγρια επεισόδια αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Γαλλία - 150 τραυματίες αστυνομικοί

Ιταλία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδηλώσεις για το κόστος διαβίωσης σε Μιλάνο και Μπολόνια

Αναταραχές στη Γαλλία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ – Κατέρρευσε η στέγη και το καμπαναριό

Μαχαίρωμα μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα – Τραυματίστηκε 15χρονος

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία