Οι έντονες αντιδράσεις πήραν και επίσημη μορφή… Σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ οι γονείς των αθλητριών που αγωνίστηκαν στους ίδιους αγώνες με την τρανσέξουάλ κολυμβήτρια, Λία Τόμας μέσω μίας επιστολής φέρονται να εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τα αποτελέσματα και ζήτησαν επίσημα την αλλαγή των κανονισμών για τη συμμετοχή των τρανσέξουαλ στους αγώνες των γυναικών.

Στην επιστολή αυτή φέρονται να αναφέρουν ότι διακυβεύεται η «ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού».

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κανονισμός που είναι σε ισχύ από την NCAA, την ειδική επιτροπή για τον κολεγιακό αθλητισμό, αναφέρει ότι μια τρανς αθλήτρια μπορεί να παίρνει μέρος με αγώνες γυναικών όταν περάσει ένας χρόνος από την ειδική ορμονική θεραπεία στην οποία υποβάλλονται.

Στην περίπτωσης της Λία Τόμας, ο κανονισμός αυτός έχει τηρηθεί και με το παραπάνω καθώς όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από την θεραπεία στην οποία υπεβλήθη.

Θυμίζουμε ότι η Λία Τόμας κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στα 1500 μέτρα ελεύθερου, βελτιώνοντας τους χρόνους κατά 38 δευτερόλεπτα, ενώ στα 400 μέτρα ελεύθερου κατά 14 δεύτερα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube