Πάλεψε γενναία για τρία δεκάλεπτα το Λαύριο στην Ιταλία, αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος και ηττήθηκε με 87-72 από την Τρεβίζο στον πρώτο αγώνα για τα play in του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν κοντά στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +6, ωστόσο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στην τελευταία περίοδο και απέχουν πλέον μια νίκη από τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Τζέρι Σμιθ και ο Κόρι Σάντερς στο ντεμπούτο του ήταν οι πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων έχοντας από 17 πόντους. Ο Χένρι Σιμς με 22 και ο Τόμας Ντίμσα με 18 πόντους ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ματς της σειράς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΣΕΦ (19:30).

Το ματς

Μουράτος, Σμιθ, Γουίλιαμς, Γερομιχαλός και Κακλαμανάκης άρχισαν το ματς για το Λαύριο, που απάντησε με ένα δικό του 9-0 στο 5-0 των γηπεδούχων για το ξεκίνημα (5-9). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε τον έλεγχο και με οδηγό τον διεθνή σέντερ έφτασε ήταν στο +4 (14-18), όταν ο Ντίμσα οδήγησε την Τρεβίζο με εννιά αναπάντητους πόντους στο 23-18. Οι γηπεδούχοι με τον Σιμς να παίρνει μπρος είχαν το προβάδισμα στη δεύτερη περίοδο (34-28) και παρότι τα τρίποντα του Γουίλιαμς κρατούσαν το Λαύριο σε κοντινή απόσταση, το ημίχρονο έκλεισε με την Τρεβίζο στο 44-36.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι έφτασε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (47-36, 61-50), όμως ο Σμιθ και ο θετικός στο ντεμπούτο του, Σάντερς, μείωσαν στους έξι (63-57) στο φινάλε του δεκαλέπτου. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν το ίδιο συγκεντρωμένοι στην τελευταία περίοδο και η Τρεβίζο αποσπάστηκε με δεκατρείς (74-61) πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος. Το τάιμ άουτ του Χρήστου Σερέλη δεν ανέκοψε τη φόρα των Ιταλών που έφτασαν και στο +19 (87-68) εξασφαλίζοντας τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 23-20, 44-36, 63-57, 87-72

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Διαιτητές: Λούτσις (Λετονία), Ζάστσουκ (Ουκρανία), Γκεντβίλας (Λιθουανία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube