Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας έκανε το πρώτο βήμα προς τον 13χρονο Καρακόκο Ντεμπελέ, το παιδί «θαύμα» για πολλούς, καλώντας τον στην ομάδα της Under16, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ο γεννημένος το 2003 Ντεμπελέ, ήρθε στο προσκήνιο πριν από λίγες εβδομάδες λόγω της πρώτης του συμμετοχής με την ομάδα της Σέλτικ κάτω των 20, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία 9 λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στην Χάρτς, αντικαθιστώντας τον 16χρονο Τζακ Άιτσισον, με τους Κέλτες να επικρατούν με 3-1.

Τώρα αναμένεται να γράψει μία ακόμα σημαντική σελίδα στη σύντομη καριέρα του, αφού κλήθηκε στην αποστολή της Under16 της Σκωτίας που θα συμμετάσχει σε τουρνουά νέων με τις Ιρλανδία, Ουαλία και Βόρειο Ιρλανδία. Πολύ γρήγορα; Ίσως ναι, ίσως και όχι για έναν παίκτη που πολλοί τον συγκρίνουν με τον Λίονελ Μέσι. Η κλήση του Ντεμπελέ ωστόσο έχει μία διαφορετική ανάγνωση, αφού είναι πιθανό να καταλήξει σε μία διεθνή «σύγκρουση».

Η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου έχουν ήδη στο στόχαστρο το αυθεντικό διαμάντι της Σέλτικ, δεν πρόκειται όμως για μία «μάχη» μεταξύ συλλόγων αλλά Ομοσπονδιών!

Οι γονείς του Καραμόκο είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο ίδιος όμως γεννήθηκε στην Αγγλία, ενώ μετακόμισε στην Σκωτία σε ηλικία 5 ετών, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Πολλές επιλογές, με την Ομοσπονδία της Σκωτίας να κάνει ήδη την κίνησή της προκειμένου να αγκαλιάσει το ταλέντο της ομάδας της Γλασκώβης, με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ωστόσο να περιμένει στη «γωνία» για να αρπάξει τον παίκτη.

«Εάν έχουμε έναν καλό παίκτη θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να τον κρατήσουμε και είμαι βέβαιος ότι έτσι θα γίνει» τα λόγια του Σκοτ Τζέμιλ προπονητής της Under21 της Σκωτίας που ήδη ορέγεται να προπονήσει τον Καραμόκο,

Προς το παρόν, έχοντας γεννηθεί στις 25 Ιουλίου του 2003, έχει μπροστά του πολύ καιρό προκειμένου να επιλέξει τον σωστό γι’ αυτόν δρόμο, με το κλαμπ στο οποίο ανήκει να ονειρεύεται πως στο μέλλον θα είναι αυτός που θα το οδηγήσει στις επιτυχίες.



Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube