Η καρδιά της ελληνικής κολύμβησης χτύπησε δυνατά το τριήμερο 10-11-12 Μαίου στο κατάμεστο Ιλίσιο Κολυμβητήριο, όπου με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι κολυμβητικοί αγώνες 17α Τσίτεια 2019 με συνδιοργανωτές τον Ποσειδώνα Ιλισίων και τον Δήμο Ζωγράφου υπό την Αιγίδια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Τα 17α Τσίτεια είχαν δύο σκέλη αγώνων: προαγωνιστικού και αγωνιστικού επιπέδου. Οι συμμετοχές ήταν πολλές, οι αθλητές ευχαριστήθηκαν τους νέους βατήρες του κολυμβητηρίου Ολυμπιακών προδιαγραφών, ενώ η τεράστια γιγαντοοθόνη και η live streaming μετάδοση των αγώνων έκανε όσους παρακολούθησαν τη διοργάνωση να την συγκρίνουν με τις κορυφαίες του είδους.

Η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη στην ομιλία της τόνισε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις της πόλης, ενώ ο πρόεδρος του Ποσειδώνα, Θοδωρής Κόλλιας εξήρε τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών, υποστηρικτών και χορηγών για να έλθει σε πέρας μία τόσο μεγάλη σε εύρος διοργάνωση.

Παρών στους αγώνες εκ μέρους της πολιτείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις να γεμίζουν αθλητικοί χώροι, όπως τα κολυμβητήρια της χώρας με αθλητές και θεατές, εν αντιθέσει με άλλους χώρους. Παράλληλα αναφέρθηκε στο γιγαντιαίο έργο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο νεαρό κολυμβητή Τουρακιάν Καραμπέτ, ο οποίος διακρίθηκε στην προαγωνιστική κατηγορία παρά το σοβαρό πρόβλημα του δυσπλασίας άκρων (Φωκαμέλεια).









ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube