Άργησε (σχετικά) αλλά… τα κατάφερε! Για το εκτός έδρας ματς κόντρα στην εξίσου δίχως πόντο, Πεναφιέλ, η Πάσος Φερέιρα πήρε την πρώτη της νίκη -και βαθμούς- για το φετινό πρωτάθλημα Πορτογαλίας, με την τρίτη προσπάθεια.

Σε ένα παιχνίδι που το τελικό σκορ δε μαρτυράει επ’ ουδενί την εικόνα του αγώνα (που ήταν γεμάτος από χαμένες ευκαιρίες), οι φιλοξενούμενοι πήραν εν τέλει αυτό που άξιζαν, καθώς είχαν τον πρώτο λόγο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Έντονος ρυθμός από τα πρώτα λεπτά του ματς, με τη μπάλα να πηγαίνει διαρκώς πάνω-κάτω και ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ να χάνονται εκατέρωθεν. Καμία από τις προσπάθειες ωστόσο δεν κατόρθωσαν να βρουν σημάδι, με το «φτωχό» 0-0 να είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Τα ίδια ακριβώς και στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να κάνουν τις διορθωτικές τους κινήσεις, έτσι ώστε να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ, που όπως φαίνεται θα κρίνει και το νικητή. Αυτό ακριβώς συνέβη στο 79’, με τον Σισέρο να γράφει το 1-0 για την Πάσος Φερέιρα, η οποία κατάφερε να κρατήσει στην αντίσταση της Πεναφιέλ και να φύγει με τους τρεις βαθμούς που γύρευε από την έναρξη του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Δέχθηκαν κόκκινη κάρτα στο 84’ οι γηπεδούχοι, έπειτα από σκληρό τάκλιν του Ζοάο Πέδρο στον Μπρούνο Μορέιρα, που οδήγησε σε μια μικρή διακοπή του αγώνα.

Οι ενδεκάδες:

Πεναφιέλ: Χαγκιγκί, Πέδρο, Νέλσον, Π. Ριμπέιρο, Ντ. Κοέλιο, Ράφαελ, Φόντες, Φερέιρα, Ραμπιόλα (57’ Μιγκέλ), Γκουέδες (65’ Μπαλά), Μπάλντε. Πάγκος: Ζ. Κοέλιο, Γκρίλο, Ενρίκε, Ρ. Ριμπέιρο, Τόνι.

Πάσος Φερέιρα: Ντεφέντι, Λόπες, Φερέιρα, Ρικάρντο, Γιάιλσον, Μινόκα (82’ Πεντρόσο), Ολιβέιρα, Σέρι, Χοσέ (63’ Φαρίας) , Ουρτάδο (15’ Μορέιρα), Σισέρο. Πάγκος: Μποαβεντούρα, Βαλκενέντι, Φιλίπε, Ρόχα.


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η τρίτη αγωνιστική:


Παρασκευή 29/8

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ 1-1
(7’ Ράφαελ - 17’Βενάντσιο)


Σάββατο 30/8

Μπελενένσες-Γκιμαράες 0-3
(26’ Αντρέ, 38’ Τομάν, 58’ Άλεξ)

Μπράγκα-Εστορίλ 2-1
(34’ Σάντος, 56’ Ντιέγκο - 49’ Ράφαελ)


Κυριακή 31/8

Ζιλ Βιθέντε-Μαρίτιμο 1-2
(25’ Βαλέντε - 58’ Μπάουερ, 71’ Μααζού )

Πεναφιέλ-Πάσος Φερέιρα 0-1
(79’ Σισέρο)

Πόρτο-Μορεϊρένσε (20:00)

Νασιονάλ-Αρούκα (20:00)

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:00)


Δευτέρα 1/9

Ρίο Άβε-Μποαβίστα (20:00)


Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube