Με τρομοκράτες παρομοίασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αυτούς που προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο στη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί πάσχισαν να αναχαιτίσουν τους διαδηλωτές που έκαψαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν καταστήματα και πέταξαν μολότοφ και πέτρες κατά τη διάρκεια της Συνόδου στις 7 και 8 Ιουλίου. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά.

Κάτι αντίστοιχο ανέφερε από την πλευρά του και ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς. «Οι πράξεις των συμμοριών που έδρασαν σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνται. Έδρασαν σαν τρομοκράτες».

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπερασπίστηκε σήμερα με δηλώσεις του τη γερμανική αστυνομία η οποία δέχτηκε κριτική για τη στάση της στα επεισόδια του Αμβούργου.

«Η κριτική που δέχτηκε η αστυνομία είναι αδικαιολόγητη και μη κατανοητή» δήλωσε ο Γιούνκερ. «Κάθε βράδυ οι αστυνομικοί ρισκάρουν τη ζωή τους. Αξίζουν αναγνώριση, όχι κριτική».

Πηγή: skai,gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές σε ανατολικές περιοχές, καταιγίδες στα Δωδεκάνησα

Πέθανε η σπουδαία αρχαιολόγος Λίλα Μαραγκού - Πρώτη επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ινδία: 7 ελέφαντες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση επιβατικού τρένου με κοπάδι

Με 4X4 μεταφέρουν τους μετανάστες από την Κουντούρα – Νέα καραβιά το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά

Τσιάρας προς αγρότες: Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία - Βίντεο

Ο 8ος πιο… cool δρόμος στον κόσμο είναι στη Θεσσαλονίκη (pics)

Έφοδος του «ελληνικού FBI» σε 2 καταστήματα stripshow στην Καλλιθέα: 5 συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Κρήτη: Δύο νέα περιστατικά με μετανάστες – Διασώθηκαν 62 άτομα

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος οδηγός δικύκλου - Κινούνταν με 161 χλμ/ώρα στη Συγγρού