Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκαν πλημμύρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Λίδια γύρω από το τουριστικό θέρετρο Λος Κάμπος του Μεξικού χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Με ανέμους 97 χιλιομέτρων την ώρα, η καταιγίδα προβλέπεται ότι θα μετακινηθεί προς βορρά και θα περάσει από ένα μεγάλο τμήμα της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια πριν κινηθεί προς τα δυτικά, τον Ειρηνικό, αύριο Κυριακή.

Πλάνα που μετέδωσαν μεξικανοί τηλεοπτικοί σταθμοί εικονίζουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένους δρόμους, κτίρια και υποδομές στην παραλία που έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τα θύματα ήταν ένα παιδί και δύο ενήλικοι που προσπάθησαν να περάσουν έναν φουσκωμένο ποταμό.

Η τροπική καταιγίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε σπίτια και δρόμους, ενώ ανάγκασε περίπου 2.800 κατοίκους της περιοχής να καταφύγουν σε προσωρινά καταλύματα που διέθεσαν οι αρχές.

Αν και το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει τις επόμενες δύο ημέρες, αναμένονται βροχοπτώσεις 15-30 εκατοστών στην Μπάχα Καλιφόρνια και σε τμήματα των Πολιτειών Σιναλόα και Σονόρα. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι αυτές οι βροχές μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Τροχαίο στη Σητεία: Φωτογραφία του αυτοκινήτου όπου επέβαινε ο 16χρονος που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Εξαφάνιση 16χρονης: Βίντεο από τις κινήσεις της αφού έφτασε στην Αθήνα - Τι ερευνάται

Στις 21 Ιανουαρίου ξεκινάει τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ - Το Ιράν απειλεί αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που ήταν στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ξεκινά το σχέδιο αξιοποίησης για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (pics)

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα - Συνεχίζεται η απεργία

Τραγωδία στη Σητεία: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο, άλλοι 4 ανήλικοι έχουν τραυματιστεί

Τέλος το ΣΔΟΕ: Ερχεται η ΓΔ ΔΕΟΣ, με τρεις ειδικές μονάδες ελέγχου – Πώς θα λειτουργεί