Άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν σπεύσει να στηρίξουν τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος δέχθηκε για ακόμη μια φορά ρατσιστική επίθεση στο εκτός έδρας ματς της Ρεάλ με τη Βαλένθια.

Ο Τσάβι ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Βραζιλιάνο, τονίζοντας την σοβαρότητα του θέματος, λέγοντας πως δεν πρέπει να παίζουν οι ομάδες όταν γίνεται αυτό.

«Δυστυχώς σε γενικότερο πλαίσιο υπάρχουν περιστατικά ρατσισμού και είναι ντροπή. Είναι θλιβερό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2023. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού σε οποιαδήποτε γήπεδο, εις βάρος οποιουδήποτε παίκτη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Πρέπει να καταδικάσουμε κάθε μορφή ρατσισμού όπως αυτή που έγινε χθες στο Μεστάγια εις βάρος του Βινίσιους. Η Βαλένθια προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους δράστες. Φαίνεται ότι δεν προχωράμε μπροστά, πρέπει να γίνουμε δυνατοί και να εξαλείψουμε τον ρατσισμό μια για πάντα.

Το ποδόσφαιρο είναι ο μόνος χώρος που γίνονται τέτοιες προσβολές. Είμαι στον πάγκο και με λένε ''που@@@@ γιο'' ενώ δουλεύω. Δεν βλέπω κανέναν φούρναρη, δάσκαλο ή οικοδόμο να βιώνει κάτι αντίστοιχο. Ήρθε η ώρα να σταματήσει. Να πούμε ότι δεν παίζουμε, ότι πάμε σπίτια μας. Είναι ένα μήνυμα προς τη La Liga και την Ομοσπονδία. Δεν έχω την υποχρέωση να ανέχομαι τις προσβολές.

Αν προσβάλλεις έναν οικοδόμο, ένα τούβλο θα προσγειωθεί στο κεφάλι σου. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και να σκληρύνουμε τη στάση μας. Δεν πρέπει να παίζουμε αν μας προσβάλλουν. Δεν είναι καλό για την κοινωνία. Πρέπει να αλλάξουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εκνευρισμός και… έρευνα της Μπαρτσελόνα για τους τραυματισμούς Ραφίνια με Βραζιλία

Η UEFA επιβεβαίωσε τις κινήσεις της Ρεάλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα», με τις δωροδοκίες της Μπαρτσελόνα

Ο Εμπαπέ παρέλαβε το Χρυσό Παπούτσι του Μουντιάλ και ο Κουρτουά τον... ψηφίζει για τη Χρυσή Μπάλα

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση Νεγκρέιρα - Η Ρεάλ έστειλε 50.000 σελίδες στην UEFA!

Ρεάλ Μαδρίτης: Πιθανό το ενδεχόμενο ο Έντρικ να αποχωρήσει δανεικός τον Ιανουάριο

Η αλήθεια γύρω από τον Λαουτάρο και τις «ματιές» της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι

Η Ισπανία πετάει στο γήπεδο, αλλά… μένει πίσω στο ταμείο

Πουλάει Ντε Γιονγκ η Μπαρτσελόνα - Πόσο κοστολογείται ο Ολλανδός

Απίθανος Καθόρλα: Υποδέχτηκε σαν οπαδός το πούλμαν της Οβιέδο και στο τέλος πανηγύρισε μέσα στο γήπεδο!

Μπαένα για Μουρίνιο: «Διαμαρτύρεται μόνο επειδή έχασε, η κίνησή του έδειξε την αδυναμία του να δεχθεί την ήττα»