Ο Δημήτρης Τσαλδάρης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Β’ από το Ανατόλια στο Κύπελλο, αλλά τόνισε πως ζητούμενο για την ομάδα του είναι να εξελίξει παίκτες.

«Είμαστε δυσαρεστημένοι με αποτέλεσμα, θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δει και επισημάνει κάποια λάθη από το παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Με την κατάλληλη προετοιμασία τα παιδιά ήταν έτοιμα. Μέτρησε η εμπειρία των παιδιών του Ανατόλια, γιατί έχουν παίξει εδώ και χρόνια μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν και να διαβάζουν το παιχνίδι, ενώ σε κρίσιμα σημεία πήραν τη σωστή απόφαση και εκεί που φαινόταν, ότι έχουμε γυρίσει το ματς και θέλουμε μια καλή άμυνα, πάντα ένα σουτ, ένα καλάθι, ή ένα φάουλ μας έφερναν πάλι πίσω στο να κυνηγάμε. Κρατάμε, ότι δείξαμε τα στοιχεία που θέλουμε να δούμε στην αρχή. Θέλουμε πίεση, αιφνιδιασμό, σουτ. Κάποια μπορεί να μην μπήκαν, αλλά θα μπουν στο μέλλον. Αυτή, γενικά, θέλουμε να είναι η ταυτότητα της ομάδας. Να τρέχει, να πιέζει και να εκτελεί», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Για το αν έχει περάσει την φιλοσοφία στους παίκτες είπε: «Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. Είναι μια ομάδα με παίκτες, που τεστάρονται για πρώτη φορά στις εντάσεις της Α2 και αυτό είναι το δύσκολο, έχοντας την υποχρέωση να συνδυάσουμε την φρεσκάδα τους με την εμπειρία των πιο παλιών. Το μήνυμα είναι, ότι εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα, για να περάσουμε το DNA αυτής της ομάδας. Θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο την νοοτροπία του προπονητή και όσα πρεσβεύει ο Ολυμπιακός».

Όσο για το αν στόχος του Ολυμπιακού Β’ είναι η άνοδος; «Η μεγαλύτερη διάκρισή μας θα είναι αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε σίγουρα να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά προτεραιότητα είναι τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να αποτελέσουν με το σωστό προγραμματισμό το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Μπουργκ προσκλήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Δύο πιτσιρίκια από το Σιάτλ πήραν τη φανέλα του Καλάθη από τα χέρια του και το... πανηγύρισαν

Φρανσίσκο: «Μπορούμε να γίνουμε τρομακτική ομάδα-Θα μάθω πολλά από τον Ομπράντοβιτς»

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ η Μπουτσούκη

Λαρεντζάκης: «Κρατάμε τη δημιουργία, αλλά πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη στα ματς που έρχονται»

Τολιόπουλος: «Όλοι δείξαμε ότι έχουμε μεγάλη θέληση, δεν γίνεται να λείπουμε από το Παγκόσμιο»

Σπανούλης: «Με ένα κακό παράθυρο ήρθε το τέλος του κόσμου - Όταν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου»

Μίλιτσιτς: «Ευχαριστημένος που παλέψαμε, ελπίζω να μην είναι σοβαρό του Πονίτκα»

Σπανούλης: «Υπάρχει μία καταστροφολογία, αλλά αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα ενώνεται»

Ο «ζεστός» Τολιόπουλος και ο δημιουργικός Καλάθης: Τα highlights από τη φιλική νίκη της Ελλάδας επί της Πολωνίας