«Μαυρόγατες» με γαμψά νύχια και μυτερά δόντια πήραν τρίποντο χρυσάφι στο Στάμφορντ Μπριτζ και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν ολόκληρο το Νησί.

Για ακόμη μία φορά φέτος η Σάντερλαντ αποδεικνύει από τι μέταλλο είναι πραγματικά φτιαγμένη, με τους νεοφώτιστους να ταξιδεύουν μέχρι το Λονδίνο για να αναμετρηθούν με την φορμαρισμένη Τσέλσι και με κατάθεση ψυχής πήραν μυθική νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο 90+3’ καπαρώνοντας τρεις βαθμούς (2-1) που την στέλνουν, έστω και προσωρινά, στη 2η θέση της βαθμολογίας, για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Μετά από τέσσερις απανωτές νίκες σε όλες της διοργανώσεις οι «μπλε» βρήκαν τον… δάσκαλο τους, ενώ η Σάντελραντ με τη νίκη αυτή δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει της πιθανότητες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Η Έντσο Μαρέσκα δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ιδανικότερο τρόπο για να ξεκινήσει η αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ. Ο Γκαρνάτσο πήρε την μπάλα από τον Νέτο και ο Αργεντινός με σουτ κάτω από τα πόδια του αντίπαλου κίπερ έκανε το 1-0.

Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε και πολύ, καθώς στο 22ο λεπτό η Σάντερλαντ βρήκε απάντηση και ταυτόχρονα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στα πόδια του Ίσιντορ και αυτός με σουτ στην κίνηση και με τη βοήθεια της τύχης ισοφάρισε σε 1-1.

Σε ολόκληρο το υπόλοιπο του ματς η Τσέλσι ασκούσε ασφυκτική πίεση με σκοπό να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και να κάνει δική της τη νίκη. Όμως τελικά δέχθηκε ψυχρολουσία. Στο 90+3’ ο Μπρόμπεϊ έφυγε στον κενό χώρο και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον Ταλμπί και αυτός με ένα ψύχραιμο και καλοζυγισμένο πλασέ ολοκλήρωσε την ανατροπή για το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα η Νιουκάστλ με τρομερό πείσμα κατάφερε στο 90' να λυγίσει την σκληρά μαχόμενη Φούλαμ, με τον Γκιμαράες να γράφει το τελικό 2-1, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το πρόγραμμα 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 24/10

Λιντς-Γουέστ Χαμ 2-1
(3’ Άαρονσον, 15’ Ροντόν - 90’ Φερνάντες)

Σάββατο, 25/10

Τσέλσι-Σάντερλαντ 1-2
(4' Γκαρνάτσο - 22' Ίσιντορ, 90+3' Ταλμπί)
Νιουκάστλ-Φούλαμ 2-1
(18' Μέρφι, 90' Γκιμαράες - 56' Λούκιτς)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον (19:30)
Μπρέντφορντ-Λίβερπουλ (22:00)

Κυριακή, 26/10

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (16:00)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (16:00)
Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)
Γουλβς-Μπέρνλι (16:00)
Έβερτον-Τότεναμ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Σάββατο, 1/11

Μπράιτον-Λιντς (17:00)
Μπέρνλι-Άρσεναλ (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ (17:00)
Φούλαμ-Γουλβς (17:00)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)
Τότεναμ-Τσέλσι (19:30)
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα (22:00)

Κυριακή, 2/11

Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ (18:30)

Δευτέρα, 3/11

Σάντερλαντ-Έβερτον (22:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Σερ Άλεξ δεν περιμένει σύντομα πρωτάθλημα από τη Γιουνάιτεντ: «Μπορεί σε 10 χρόνια…»

Έπαιξε σε 17 ομάδες σε 16 χρόνια: Αποσύρθηκε στα 33 του ο Κόκερ

Τζόουνς για Σαλάχ: «Μας ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις του - Είναι ένας νικητής και τον δικαιολογώ»

Ίσακ: «Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που βρίσκομαι σε κακή κατάσταση»

«Έπαιξαν» μπουνιές οπαδοί της Λούτον τη στιγμή που ξεσπούσαν στους ποδοσφαιριστές!

Ο ΜακΤόμινεϊ βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Εύκολη δικαιολογία, δεν φταίει η Γιουνάιτεντ...»!

Γκουαρδιόλα για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι: «Αργά ή γρήγορα, στα 75 ή 76 μου, θα φύγω»

Ο Μαρέσκα διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Γκουαρδιόλα στη Σίτι: «Θα είμαι στην Τσέλσι και του χρόνου»

Ρίχνει γέφυρες επιστροφής στην Αγγλία ο Ρούμπεν Νέβες

Ψηλά στη λίστα τεσσάρων μεγάλων της Premier League ο Σεμένιο - Η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του