Ο Λουίτζι Τσέναμο έχει επιστρέψει εδώ και λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, ως προπονητής στην Κ19 του συλλόγου. Ο 39χρονος παλαίμαχος γκολκίπερ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των «ερυθρόλευκων», το νέο του ρόλο, αλλά και τις δύο παλιές ομάδες του, Λαμία και Παναιτωλικό, που αναμετρώνται την Δευτέρα.

Αναλυτικά, ο Λουίτζι Τσέναμο μίλησε στον Δημήτρη Τσακίρη για:

-τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Η οργάνωση της ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι έξω από τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχει πλάνο, στήριξη από τη διοίκηση και εξειδικευμένο προσωπικό. Αν δεν το δείτε από μέσα, δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από Έλληνες παίκτες. Είμαι της άποψης πως έχουμε καλή πρώτη ύλη και χρειάζεται ειδικά οι μεγάλες ομάδες να κάνουν δουλειά στις υποδομές τους. Είναι δύσκολο όλα αυτά τα παιδιά να απορροφηθούν και να σταθούν σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά μπορεί να ωφεληθεί συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζοντας παιδιά από μια ακαδημία σαν του Ολυμπιακού».

-τον ρόλο του ως προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες: «Όλα όσα έχω αποκομίσει προσπαθώ να τα μεταδώσω στα παιδιά. Και φυσικά να αποφύγουν τα αρνητικά, τα λάθη και τις καταστάσεις που έζησα εγώ. Δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω προπονητής πρώτης ομάδας, μου αρέσει να δουλεύω με τερματοφύλακες, επαγγελματίες και παιδιά. Είναι μια πρόκληση που δεν έχει όρια. Όση περισσότερη διάθεση έχεις τόσο ψηλότερα θα φτάσεις».

-τη Λαμία και τον Παναιτωλικό όπου έπαιξε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του: «Η Λαμία παρά τις αλλαγές που έγιναν έχει έναν κορμό και πάει αρκετά καλά. Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Εκεί έζησα και την πιο έντονη στιγμή της καριέρας μου, όταν απέκρουσα ένα πέναλτι στο τελευταίο λεπτό απέναντι στον Άρη και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε την άνοδο. Όσο για τον Παναιτωλικό, όταν θες να κάνεις αλλαγή πλεύσης μερικές φορές τα πράγματα δεν κυλάνε από την αρχή όπως θέλεις. Θέλω να πιστεύω πως θα στρώσουν τα πράγματα γρήγορα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξει κάτι, δίχως να εννοώ πως πρέπει να απολυθεί ο προπονητής».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός: «Πάνω απ' όλα, ομάδα» - Το μήνυμα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό

Λίσι: «Αποκλειστικός υπεύθυνος εγώ, μη αποδεκτή η εικόνα μας»

Ξέσπασμα Πέλκα μετά το κάζο του ΠΑΟΚ: «Νιώθουμε όλοι ντροπή, ήταν απαράδεκτη η εικόνα μας»

Ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ είχε όνομα: Κένεθ Βάργκας - Όσα απίστευτα έκανε ο Κοσταρικανός στην Τούμπα!

Βάργκας: «Χαρούμενος που επέστρεψα υγιής, ευχαριστώ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη»

Καλουτσικίδης: «Μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο»

Το show του Βάργκας, η αποβολή του Τσιφτσή και όλα τα highlights του ΠΑΟΚ-Καλαμάτα

Συγκινημένος ο Χριστοφιλέας: «Μερικοί μας λένε τρελούς - Πριν λίγα χρόνια ήμουν προπονητής σε τοπικό επίπεδο…»

Λίσι: «Είμαι υπεύθυνος για αυτή την εικόνα, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα λόγια…»

Τσορμπατζόγλου: «Είναι διασυρμός - Δεν έχασε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι, η Καλαμάτα τον νίκησε κατά κράτος»!