Κατευθείαν στα βαθιά πέφτει η Εθνική Ελλάδας στο EuroVolley 2026, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για τη δική της πρεμιέρα και έχει για πρώτο εμπόδιο απέναντί της την εξαιρετική Τσεχία την Παρασκευή 11/09 στις 17:00, με τηλεοπτική κάλυψη από ΕΡΤ ΣΠΟΡ 2. Δύσκολο ξεκίνημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο δεδομένα θα κάνει τα πάντα για να ξεκινήσει με το δεξί σε αυτή τη διοργάνωση, έχοντας ως στόχο να δείξει από την αρχή τις πραγματικές του δυνατότητες.
Το EuroVolley 2026 πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 24 εθνικών ομάδων και οι μονομαχίες γίνονται σε τέσσερις χώρες, Ιταλία, Βουλγαρία, Φινλανδία και Ρουμανία.
Το καλό για την Εθνική Ελλάδας είναι ότι έδωσε πρόσφατα επίσημες αναμετρήσεις στους Μεσογειακούς Αγώνες, εκεί όπου έφτασε μέχρι και τον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από τη Γαλλία με 3-0 στα σετ.
Πρόβλημα τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα, καθώς ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, εξαιτίας προβλήματος, δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στην Ιταλία, εκεί όπου η Εθνική θα δώσει τις αναμετρήσεις της, και πρόκειται να χάσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τη θέση του στην τελική 14άδα πήρε ο Σταύρος Μούχλιας.
Η 14άδα της Εθνικής ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:
Ακραίοι: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Αρχηγός), Αλέξανδρος Ράπτης, Σπύρος Χανδρινός, Σταύρος Μούχλιας.
Κεντρικοί: Θοδωρής Βουλκίδης, Λάμπρος Πιτακούδης, Βαγγέλης Βαϊόπουλος, Δημήτρης Θεοδόσης.
Διαγώνιοι: Δημήτρης Μούχλιας, Άγγελος Μάρκου.
Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Σταύρος Κασαμπαλής.
Λίμπερο: Άρης Χανδρινός, Δημήτρης Τζιάβρας.
Προπονητής: Κώστας Χριστοφιδέλης
Από την απέναντι πλευρά, οι Τσέχοι έχουν να δώσουν επίσημη αναμέτρηση από τα τέλη Ιουνίου και έκτοτε έχουν δώσει μόλις τρεις φιλικές αναμετρήσεις, γνωρίζοντας την ήττα και στις τρεις περιπτώσεις, απέναντι στη Βουλγαρία και το Βέλγιο, μάλιστα δύο φορές.
Η Ελλάδα βρίσκεται στον πρώτο όμιλο και, εκτός από την Τσεχία, θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία.