Έτοιμη για την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους είναι η Neuralink, η οποία επιχειρεί την εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Έλον Μασκ μαζί με τον επιχειρηματία και μηχανολόγο Max Hodak το 2016, υπόσχεται να φέρει την τεχνολογία που «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί smartphone με το μυαλό του ταχύτερα από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του», όπως έχει δηλώσει ο Μασκ.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε τον προηγούμενο μήνα αισιόδοξος, αλλά κρατώντας επιφυλάξεις, ότι η τεχνολογία της Neuralink ενδέχεται να επιτρέψει σε τετραπληγικούς να περπατήσουν.

Η εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει επιτυχώς τα τσιπ σε δύο ζώα, μία μαϊμού και ένα γουρούνι.



Τώρα, όμως, η Neuralink προσλαμβάνει διευθυντή για την πρώτη κλινική έρευνα που θα εξετάσει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε ανθρώπους.

«Ως διευθυντής της κλινικής έρευνας, θα συνεργαστείτε στενά με oρισμένους από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και θα συνεργαστείτε με τους πρώτους συμμετέχοντες της κλινικής έρευνας της Neuralink», αναφέρεται στην σχετική αγγελία που δημοσιεύθηκε στην Καλιφόρνια.

«Ελπίζουμε να έχουμε το επόμενο έτος την τεχνολογία στους πρώτους μας ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη όπως τετραπληγικοί, ανάλογα με την έγκριση του FDA», δήλωσε ο Μασκ σε συνέδριο της Wall Street Journal.

«Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς και ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια», συμπλήρωσε ο Μασκ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γνώριμος στις αρχές ο δράστης της δολοφονίας έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι - «Ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του

Επιστολική ψήφος: 186.117 Έλληνες από 127 διαφορετικές χώρες έχουν εγγραφεί – Λήγει σήμερα η προθεσμία

Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Εκτιμώ σχεδόν βέβαιη την έφεση του Εισαγγελέα στην απόφαση για το Μάτι

Αύριο θα καταβληθούν μέσω ΟΠΕΚΑ τα κοινωνικά επιδόματα στους δικαιούχους

Έσπασε φράγμα στο Ναϊρόμπι - Δεκάδες νεκροί - Ψάχνουν αγνούμενους στις λάσπες

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο Κασσελάκη

Λασίθι: Απεγνωσμένος άνδρας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί έξω από τη ΔΕΗ, λόγω χρεών

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Τέθηκε υπό κράτηση στο Παρίσι μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ρεύμα: Σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου - Από 23:00 έως 07:00

Πρακτικές συμβουλές για τα κόκκινα αβγά και τα ψητά του Πάσχα από τον ΕΦΕΤ - Πώς να μην πάθουμε δηλητηρίαση