Η απόσταξη και κατά συνέπεια το τσίπουρο, μας είναι γνωστά από την ελληνική αρχαιότητα. Ωστόσο, κάθε εποχή, πρόσθεσε στην μέθοδο της απόσταξης το δικό της λιθαράκι, μέχρι που οι Άραβες, τελειοποιώντας τον αλεξανδρινό άμβυκα, μας έδωσαν την πιο σύγχρονη μορφή μιας απόσταξης, χρησιμοποιώντας βραχίονες συμπύκνωσης που ψύχονταν με νερό.

Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Τσίπουρο, τσικουδιά, ρακή: Μια μικρή εισαγωγή στα μονοπάτια των εθνικών μας ποτών

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube