«Το πρόβλημα του ΦΠΑ είναι η εισπραξιμότητα και όχι να αυξάνουμε διαρκώς του συντελεστές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να έχει η Ελλάδα ΦΠΑ 24%.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι να περάσουμε σταδιακά σε πιο δίκαιο φόρο ακίνητης περιουσίας.

«Στην 83η ΔΕΘ θα έρθω ως πρωθυπουργός και θα εξηγήσω που θα πάνε τα 3 δισ. που θα προκύψουν από την ανάγκη για μικρότερα πλεονάσματα», ανέφερε.

«Πήραμε μία συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα έως και το 2018. Θα σφίξουμε τα δόντια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Από το 2018 και μετά αν θα παραμείνουν ή θα μειωθούν οι στόχοι του πλεονάσματος συναρτάται από την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Είναι αυτή η συζήτηση που θα εξελιχθεί έως τέλος του χρόνου. Αν εξειδικευτούν τα μέτρα η μείωση των πλεονασμάτων είναι αυτονόητη» ανέφερε.



Ερωτηθείς για την εξαγγελία του για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος του έτους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το πάγωμα των χρεών δεν θα σημαίνει διαγραφή τους».

«Ο ΕΦΚΑ θα έχει πρόβλημα να σταθεί στα πόδια του αν οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί «τονωτική ένεση στους οφειλέτες, αλλά και στο ασφαλιστικό σύστημα».

Με αφορμή το θέμα αυτό, αναφέρθηκε ευρύτερα στο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι «καταφέραμε να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση με το μικρότερο δυνατό κόστος».

«Το 90% των συνταξιούχων δεν είδε μειώσεις» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «βεβαίως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις για τους συνταξιούχους». «Πιστεύω ότι πετύχαμε με κοινωνικό πρόσημο μια πάρα πολύ δύσκολη μεταρρύθμιση» δήλωσε.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης