Τελείως απορριπτικός σε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος εμφανίστηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πολύωρη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς που συμμετέχουν στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, εμφανίστηκε έτοιμος να σηκώσει το βάρος δύσκολων αποφάσεων, λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείρισή τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι». Επίσης μιλώντας για την περίπτωση επίτευξης μιας βιώσιμης συμφωνίας, εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει «όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα επ/ αυτού ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της ρήξης και ειδικότερα να πει «όχι» η ελληνική πλευρά σε μια συμφωνία η οποία θα συναρτάται από «τη συνέχεια της υποτέλειας». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα δόσει τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική κυριαρχία. Είπε συγκεκριμένα:

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εγινε λίγες ώρες μέτα τις κρίσιμες συναντήσεις που ειχε στις Βρυξέλλες με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ. Στην χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή των κκ Δραγασάκη, Παππά, Τσακαλώτου και Χουλιαράκη σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τροχαίο στη Σητεία: Φωτογραφία του αυτοκινήτου όπου επέβαινε ο 16χρονος που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Εξαφάνιση 16χρονης: Βίντεο από τις κινήσεις της αφού έφτασε στην Αθήνα - Τι ερευνάται

Στις 21 Ιανουαρίου ξεκινάει τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ - Το Ιράν απειλεί αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που ήταν στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ξεκινά το σχέδιο αξιοποίησης για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (pics)

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα - Συνεχίζεται η απεργία

Τραγωδία στη Σητεία: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο, άλλοι 4 ανήλικοι έχουν τραυματιστεί

Τέλος το ΣΔΟΕ: Ερχεται η ΓΔ ΔΕΟΣ, με τρεις ειδικές μονάδες ελέγχου – Πώς θα λειτουργεί

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών